Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016


Το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας (La Corte di Cassazione) ακύρωσε την απόφαση τοπικού δικαστηρίου και έκρινε ότι ο αυνανισμός σε δημόσιο χώρο δεν συνιστά ποινικό αδίκημα βασιζόμενο σε σχετικό νόμο που ψηφίστηκε από την ιταλική βουλή το περασμένο έτος.
Συγκεκριμένα, ο νόμος αυτός αποποινικοποιεί τον αυνανισμό σε δημόσιους χώρους και δεν τον χαρακτηρίζει «έγκλημα» αλλά «άσεμνη πράξη σε δημόσιο χώρο».
Υπενθυμίζεται ότι τοπικό δικαστήριο στην Κατάνια, στη νότια Ιταλία, με την σύμφωνη γνώμη του νομάρχη αποφάσισε την επιβολή ποινής φυλάκισης τριών μηνών και πρόστιμο 3.420 ευρώ στον 69χρονο Pietro L., ο οποίος συνελήφθη να αυνανίζεται στο κάμπους του πανεπιστήμιου της πόλης μπροστά στα έκπληκτα μάτια των φοιτητών.
Έτσι, το ανώτατο ιταλικό δικαστήριο στέλνει την υπόθεση για επανεξέταση στο τοπικό δικαστήριο και στην νομαρχία της Κατάνια και εισηγείται πρόταση για επιβολή προστίμου από 5.000 μέχρι 30.000 ευρώ, ενώ την τελική απόφαση για το ακριβές ποσόν του προστίμου την αφήνει στην διακριτική ευχέρεια των τοπικών αρχών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!