Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016


Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, που για εκαντοντάδες χιλιάδες πολίτες φέτος θα είναι ιδιαίτερα μεγάλος, σε συνάρτηση με προηγούμενα χρόνια.
Τα φετινά εκκαθαριστικά θα είναι «φουσκωμένα» κυρίως για αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίεςαλλά και όσους μισθωτούς θα δηλώσουν εισοδήματα μεγαλύτερα των 30.000 ευρώ. Συγκεκριμένα επιβαρύνονται:
  • Μισθωτοί – Εισφορά αλληλεγγύης: Τα φυσικά πρόσωπα που το 2015 απέκτησαν εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ, με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο εξαιτίας της αναδρομικής αύξησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από την 1η Ιανουαρίου 2015.
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες: Η προκαταβολή φόρου εισοδήματος έχει αυξηθεί για τα εισοδήματα του 2015 από 55% σε 75%, ενώ για τα εισοδήματα του 2016 (δηλώσεις 2017) έχει ψηφιστεί ήδη η αύξησή της στο 100%. Στους φορολογούμενους που θα επιβαρυνθούν περιλαμβάνονται και όσοι αμείβονται με «μπλοκάκια».
  • Αγρότες: Η προκαταβολή φόρου εισοδήματος που θα πληρώσουν φέτος με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων θα είναι αυξημένη από το 55% στο 75%.
Υπενθυμίζουμε ότι με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, θα μπορεί να πληρωθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις, από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο, για όσους φορολογούμενος προκύψει χρεωστική φορολογική δήλωση για το 2016.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!