Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016


Δυο από τις πλέον αγαπημένες (και οσκαρούχες) ηθοποιούς της Αμερικής, βρίσκονται σε συζητήσεις για να οργανώσουν...το τέλειο έγκλημα.

Η τάση του Χόλιγουντ να στρέφεται όλο και συχνότερα σε γυναικοκρατούμενες παραγωγές, ανατρέποντας ακόμη και τα πρωτότυπα κόνσεπτ ταινιών όπως συμβαίνει στην περίπτωση των νέων «Ghostbusters», έχει πλέον ένα νέο ηχηρό παράδειγμα να την επιβεβαιώσει.

Ο λόγος για την καινούργια «Συμμορία των 11», η οποία αναμένεται να επιστρέψει εκ νέου στο σινεμά, στελεχωμένη αυτή τη φορά ωστόσο με ένα αμιγώς γυναικείο καστ, στο οποίο θα φιγουράρει πρώτη και καλύτερη η βραβευμένη με Όσκαρ Σάντρα Μπούλοκ («Μια Σχέση Στοργής», «Gravity»).

Η πρωτότυπη ταινία του 1960 («Ocean’s 11»), είχε φέρει τους Φρανκ Σινάτρα (στο ρόλο του Ντάνι Όσιαν), Ντιν Μάρτιν, Πίτερ Λόφορντ, Τζόι Μπίσοπ και Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ μπροστά στην πρόκληση μιας αδιανόητης ληστείας, παραμονή πρωτοχρονιάς.

Στο ίδιο ανδροκρατούμενο μοτίβο, το εξαιρετικά επιτυχημένο και στιλάτο ριμέικ του Στίβεν Σόντερμπεργκ ένωσε γύρω από τον Τζορτζ Κλούνεϊ ένα all-star-cast αποτελούμενο μεταξύ άλλων από τους Μπραντ Πιτ και Ματ Ντέιμον, με στόχο μία μυθική ληστεία σε τρία καζίνο του Λας Βέγκας, ταυτόχρονα.

Ακολούθησαν δύο συνέχειες, όχι εξίσου καλοδεχούμενες, στις οποίες παρά τη χαρακτηριστική παρουσία πρωταγωνιστριών όπως η Τζούλια Ρόμπερτς και η Κάθριν Ζίτα-Τζόουνς, οι άρρενες χαρακτήρες διατηρούσαν τη μερίδα του λέοντος στην πλοκή.

Όμως όλα όσα ξέραμε μέχρι τώρα γύρω από αυτό το επικερδές κινηματογραφικό franchise πρόκειται να αλλάξουν ριζικά.

Η ταινία φημολογείται πως θα είναι μία χαλαρή συνέχεια των προηγούμενων, με τη Σάντρα να υποδύεται την αδελφή του Ντάνι Όσεαν (Κλούνεϊ) και την Κέιτ Μπλάνσετ να αναλαμβάνει έναν χαρακτήρα-εφάμιλλο εκείνου του Μπραντ Πιτ στη «Συμμορία».

Εκείνα που μπορούμε να πούμε ωστόσο με βεβαιότητα είναι πως οι γυναικείοι χαρακτήρες θα αναλάβουν τα ηνία της δράσης, πως ο άλλοτε πρωταγωνιστής της σειράς, Τζορτζ Κλούνεϊ, θα αναλάβει χρέη παραγωγού, καθώς επίσης ο Γκάρι Ρος των πρώτων «Αγώνων Πείνας» θα είναι εκείνος που θα καθίσει στη σκηνοθετική καρέκλα.

Φήμες που ήθελαν την Τζένιφερ Λόρενς να προστίθεται στο καστ, τελικά δεν επιβεβαιώνονται λόγω του φορτωμένου προγράμματος της δημοφιλέστατης νεαρής ηθοποιού.

Η ιδέα για την ταινία πρέπει να είχε πέσει τουλάχιστον από το φθινόπωρο του 2014, με πρωτεργάτες τον (μακαρίτη πια) βετεράνο παραγωγό Τζέρι Γουάιντραουμπ, τον Σόντερμπεργκ και τον Κλούνεϊ.

Ο θάνατος του πρώτου τον περασμένο Ιούλιο δεν ανέτρεψε τα αρχικά σχέδια που στο μεταξύ προχώρησαν σημαντικά, με τον Σόντερμπεργκ να προκρίνει για διάδοχό του τον φίλο και συνεργάτη του Ρος, και τον Κλούνεϊ να ρίχνει στο τραπέζι το όνομα της Μπούλοκ.

Αυτή δε θα είναι φυσικά η πρώτη φορά που οι Μπούλοκ και Κλούνεϊ ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Οι συμπρωταγωνιστές του οσκαρικού «Gravity» διατηρούν άριστες σχέσεις, ενώ έχει ενδιαφέρον πως ο ρόλος που η Αμερικανίδα ηθοποιός ερμηνεύει στο περσινό «Our Brand Is Crisis» σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, είχε αρχικά γραφτεί για τον Κλούνεϊ.

Έτσι, στη νέα «Συμμορία των 11» δε θα είναι η πρώτη φορά που θα κληθεί να διαμορφώσει στα δικά της μέτρα έναν χαρακτήρα κομμένο και ραμμένο για τον δις βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό/σκηνοθέτη/σεναριογράφο/παραγωγό.

ΠΗΓΗ: cinemag.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!