Δευτέρα 30 Μαΐου 2016


Πρόσφατη έρευνα για την μπίρα μας δίνει το "οκ" να πίνουμε ένα ποτηράκι την ημέρα, αφού σε τέτοια ποσότητα όχι μόνο δεν βλάπτει, αλλά κάνει και καλό.
Όσο το καλοκαίρι πλησιάζει και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, ένα δροσερό ποτηράκι μπίρα φαντάζει πάντα σαν όαση. Κι απ’ ό,τι φαίνεται είναι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, αρκεί να μείνουμε στο 1 ποτηράκι και να μην παρασυρθούμε.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο journal Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Disease και οι ερευνητές από το Μεσογειακό Νευρολογικό Ινστιτούτο ισχυρίζονται ότι η κατανάλωση μέτριων ποσοτήτων μπίρας καθημερινά, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων μέχρι και 25%, κάτι που σίγουρα δεν περιμένατε όταν τσουγκρίζατε στην υγειά σας.
Η ομάδα, μετά από αξιολόγηση περισσότερων από 150 μελετών κατέληξε ότι πίνοντας λίγο παραπάνω από 1 ποτήρι μπίρα την ημέρα οι άντρες και λίγο λιγότερο οι γυναίκες, μπορεί να τους κάνει καλό.
Βρήκαν, επίσης, ότι όσοι πίνουν αυτές τις ποσότητες, δεν σημειώνουν αλλαγή στην πιθανότητα να πάθουν άνοια, καρκίνο ή άλλες παθήσεις, εκτός κι αν βρίσκεται κάποιος σε ομάδα υψηλού κινδύνου να πάθει καρκίνο από το αλκοόλ. Οι Ιταλοί ερευνητές αναφέρουν ότι μπορεί η κατανάλωση αλκοόλ να συνδέεται με μικρή αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου στο στόμα, το λαιμό και το στήθος, δεν έχει καμία απολύτως επίδραση σε άλλους τύπους καρκίνου.
Μείνετε, λοιπόν, στη μία μπίρα την ημέρα και μην αντιστρέψετε τα οφέλη της υπερκαταναλώνοντάς την.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!