Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016


Όλοι μας έχουμε έστω και μια φορά είτε ζήσει είτε ακούσει πως κάποιος ανεπιθύμητος χρήστης έχει εισβάλλει σε Wi-Fi. Αν φυσικά αυτή η εισβολή έχει γίνει χωρίς την άδειά μας τότε μπορούμε να το αποκαλέσουμε και κλοπή, χρησιμοποιείται ο όρος  «wifi stealing». Οποιαδήποτε κι αν είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζετε σίγουρα θα πρέπει να γνωρίζετε, για την καλύτερη ασφάλειά σας, ποιός χρησιμοποιεί το Wi-Fi σας χωρίς την άδειά σας και πως φυσικά θα μπορέσετε να τον σταματήσετε.
Σας παρουσιάζουμε τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να το πετύχετε:
Κάντε Login  στο router σας.
Διαφορετικά routers έχουν διαφορετικά login styles. Έτσι έχουμε μια φτιάξει μια μικρή λίστα, και σίγουρα κάποιο από αυτό θα ταιριάζει και στην περίπτωσή σας.
Πλητρολογήστε στο IP address του router στο browser address bar κατευθείαν 192.168.0.1 ή 192.168.1.1
Εάν τα παραπάνω δεν δουλεύουν, μπορείτε να δοκιμάσετε routerlogin.com και θα ανακατευθυνθείτε στο router admin panel σας.
Εισάγετε τα administrator username και password.
Όταν μπείτε στο Αdmin panel, ψάξτε για menu options όπως είναι τα ‘Connected devices’ ή ‘Attached devices’.
Εάν βρείτε αυτό το menu, θα μπορέσετε να δείτε την MAC Address, την IP Address και το Device name όλων των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυό σας. Στην εικόνα παρακάτω μπορείτε να δείτε πως φαίνεται το «Attached devices».
Εάν παρατηρήσετε το όνομα κάποιου extra χρήστη ή extra συσκευής, τότε αυτοί είναι οι εισβολείς που χρησιμοποιούν το wifi σας χωρίς την άδειά σας.
Attahched-devices-1
Tους βρήκατε! Πως θα τους σταματήσετε;
Μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα για να διασφαλίσετε το κατά δύναμιν το δίκτυό σας:
-αλλάζετε αμέσως τον κωδικό, και θέτετε κάποιον πιο ισχυρό.
-μπορείτε να απενεργοποιήσετε το SSID broadcast.
-για αποτελεσματικότερη λύση σας προτείνουμε να θέσετε ένα φίλτρο filter που να βασίζεται στην MAC address των συσκευών.
Πηγή: secnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!