Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Europa League: Σκούρα τα πράγματα για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
Μαύρη βραδιά ήταν η αποψινή για τις ελληνικές ομάδες στο Europa League. Μετά το 1-1 του Ολυμπιακού στο Καζακστάν με την Αστάνα (σε ένα ματς όπου οι “ερυθρόλευκοι” άξιζαν τη νίκη), Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ υπέστησαν εντός έδρας ήττες από Σταντάρ Λιέγης (0-3) και Κάραμπακ (0-1) και πλέον δυσκολεύει πολύ το έργο τους όσον αφορά στη διεκδίκηση της πρόκρισης στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Οι “πράσινοι” πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση στη Λεωφόρο, και μολονότι ήθελαν μόνο τη νίκη για να ξαναμπούν δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης, ουσιαστικά δεν κατάφεραν να απειλήσουν τη Σταντάρ παρά μόνο στο 50', όταν από την εκτέλεση φάουλ του Εμποκού από τα αριστερά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Η αδράνεια του Τριφυλλιού έδωσε χώρο στους Βέλγους, που στο 61' άνοιξαν το σκορ με “κεραυνό” του Σισέ από τα 40 μέτρα, ενώ στο 75' ο Μπελφοντίλ έκανε το 2-0, “καθαρίζοντας” το παιχνίδι. Τη χαριστική βολή έδωσε και πάλι ο Μπελφοντίλ στις καθυστερήσεις, γράφοντας το τελικό 3-0.

Και τα κακά νέα δε σταματούν εδώ για τον Παναθηναϊκό, που στο 30' είδε τον Μπεργκ να αποχωρεί τραυματίας, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τράβηγμα που πιθανότατα θα τον αφήσει εκτός του ντέρμπι των “αιωνίων” με τον Ολυμπιακό, ενώ στο 77' ο Εμποκού αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στον Ορλάντο Σα, και θα χάσει (τουλάχιστον) το επόμενο παιχνίδι των “πρασίνων” στο Europa League.

Με την ήττα αυτή ο Παναθηναϊκός έμεινε στον ένα βαθμό στον 7ο Όμιλο, στην κορυφή του οποίου φιγουράρει με 10 βαθμούς ο Άγιαξ μετά τη νίκη του με 3-2 επί της Θέλτα, που ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τη Σταντάρ Λιέγης. Πλέον, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί ένα... ποδοσφαιρικό θαύμα για να καταφέρει να περάσει στους 16 της διοργάνωσης.

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων κόντρα στην Κάραμπακ από το Αζερμπαϊτζάν, γνωρίζοντας την ήττα με 0-1. Αν και οι θεσσαλονικείς ξεκίνησαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, δεν μπόρεσαν να επιβάλουν το ρυθμό τους, αφήνοντας χώρους στους Αζέρους, που τελικά “χτύπησαν” στο 69' με ωραία ενέργεια του Μίτσελ, παίρνοντας μία νίκη που τους δίνει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους 16 του Europa League. Κι αυτό γιατί πλέον στον όμιλο η Φιορεντίνα είναι πρώτη με 10 βαθμούς (νίκησε με 3-0 τη Σλόβαν Λίμπερετς), ακολουθεί η Κάραμπακ με 7 και ο ΠΑΟΚ με 4 βαθμούς, ενώ η Λίμπερετς είναι ουραγός με 1 βαθμό. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι για να περάσει ο ΠΑΟΚ θα πρέπει οι Αζέροι να μην κερδίσουν κανένα από τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια τους με Λίμπερετς και Φιορεντίνα (καθώς υπερισχύουν στην ισοβαθμία) και από την άλλη ο ΠΑΟΚ να κάνει δύο νίκες (ή μία νίκη και μία ισοπαλία, σε περίπτωση που η Κάραμπακ υποστεί δύο ήττες) στα δικά του παιχνίδια.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:
1ος ΟΜΙΛΟΣ
----------
Φενέρμπαχτσε - Μάντσεστερ Γ. 2-1
Ζορία Λουχάνσκ – Φέγενορντ 1-1


2ος ΟΜΙΛΟΣ
----------
Αστάνα - Ολυμπιακός 1-1
ΑΠΟΕΛ - Γιούνγκ Μπόις 1-0


3ος ΟΜΙΛΟΣ
----------
Καμπάλα - Σεντ Ετιέν 1-2
Αντερλεχτ - Μάιντς 6-1


4ος ΟΜΙΛΟΣ
----------
Ζενίτ Αγ.Πετρ. - Ντάνταλκ 2-1
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Αλκμααρ 0-0


5ος ΟΜΙΛΟΣ
----------
Αούστρια Βιένης - Ρόμα 2-4
Άστρα Τζούρτζιου - Πλζεν 1-1


6ος ΟΜΙΛΟΣ
----------
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Γκενκ 5-3
Σασουόλο - Ραπίντ Βιένης 2-2


7ος ΟΜΙΛΟΣ
----------
Αγιαξ - Θέλτα Βίγκο 3-2
Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης 0-3


8ος ΟΜΙΛΟΣ
----------
Γάνδη - Σαχτάρ Ντόνετσκ 3-5
Μπράγκα - Κονιασπόρ 3-1


9ος ΟΜΙΛΟΣ
----------
Σάλκε - Κράσνονταρ 2-0
Νις – Σάλτσμπουργκ 0-2


10ος ΟΜΙΛΟΣ
-----------
Φιορεντίνα - Σλόβαν Λίμπερετς 3-0
ΠΑΟΚ - Καραμπάχ 0-1


11ος ΟΜΙΛΟΣ
-----------
Σπάρτα Πράγας - Χαποέλ Μπ.Σεβά 2-0
Σαουθάμπτον - Ιντερ 2-1


12ος ΟΜΙΛΟΣ
-----------
Ζυρίχη - Στεάουα Βουκ. 0-0
Βιγιαρεάλ – Οσμανλισπόρ 1-2
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!