Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Δεν μπορούσε να κρατήσει τα δάκρυά της...
η διάσημη ηθοποιός Σάρον Στόουν ενώ διάβαζε, από το βήμα συμποσίου στο Santa Clara University, την επιστολή μιας γυναίκας που είχε πέσει θύμα βιασμού, ενώ ήταν αναίσθητη, μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου από πρώην κολυμβητή του Πανεπιστημίου Στάνφορντ.

Η Στόουν συμμετείχε στο συμπόσιο και με φωνή που έτρεμε διάβασε τι είχε γράψει το θύμα στον δράστη, Brock Turner.

Χαρακτήρισε το γράμμα «πάρα πολύ δυνατό» και σημείωσε πως ήταν αδύνατο κανείς να το διαβάσει «χωρίς να νιώσει να του ραγίζει την καρδιά και την ψυχή».

Το γράμμα της κοπέλας πυροδότησε τη συζήτηση σχετικά με τους βιασμούς σε πανεπιστημιακά campus και το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης. Ο Turner  αφέθηκε ελεύθερος έχοντας εκτίσει το μισό της ποινής του που ήταν... εξάμηνη.

Το όνομα του θύματος δεν έχει ανακοινωθεί δημόσια και η επιστολή αποκαλείται «το γράμμα της Emily Doe».

«Υπάρχουν πολλές Emily Doe, πολλές γυναίκες που δεν τις έχουμε ακούσει και πρέπει να αλλάξουμε και την κουλτούρα και τους νόμους» σχετικά με τις σεξουαλικές επιθέσεις τόνισε η Στόουν. «Είναι μια εξωφρενική κατάσταση, η κατάστασή της, αυτή η κατάσταση κι αυτή η κουλτούρα που κάποιος μπορεί να πει πως είναι δράστης σεξουαλικής επίθεσης και συνεχίζει με τη ζωή του σαν να μην έχει συμβεί», πρόσθεσε η διάσημη ηθοποιός.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!