Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016


Ξεχάστε ό,τι έχετε διαβάσει στα βιβλία ιστορίας! Στην επερχόμενη ταινία φαντασίας του Ζανγκ Γιμού, ο Ματ Ντέιμον ανακαλύπτει πως ο πραγματικός λόγος για την ύπαρξη του Τείχους, ήταν για να κρατήσει μακριά... τέρατα!

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης των «Ιπτάμενων Στιλέτων», του «Ήρωα» και του «Ούτε Ένας Λιγότερος», Ζανγκ Γιμού, ετοίμασε μία ταινία σαρωτικής δράσης, στην οποία συναντάμε πέρα από τον Ντέιμον συναντάμε τα γνώριμα πρόσωπα των Γουίλεμ Νταφόε και Πέδρο Πασκάλ.

Όσο για τις αντιρρήσεις που προέκυψαν σχετικά με την επέλαση ενός Χολιγουντιανού πρωταγωνιστή σε μία ταινία που θα μπορούσε να είναι ασιατικά καθαρόαιμη, ο Γιμού απαντά πως: «...για τους περισσότερους "Το Σινικό Τείχος" είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που περιμένουν.

Για πρώτη φορά, μια ταινία βαθιά ριζωμένη στην κινεζική κουλτούρα, με ένα από τα μεγαλύτερα καστ Κινέζων ηθοποιών που έγινε ποτέ, απευθύνεται σε ένα παγκόσμιο κοινό. Πιστεύω ότι είναι μια τάση που θα πρέπει να αγκαλιαστεί από τη βιομηχανία μας.

Η ταινία μας δεν είναι για την κατασκευή του "Σινικού Τείχους". Ο Ματ Ντέιμον δεν παίζει κάποιο ρόλο που είχε σχεδιαστεί αρχικά για Κινέζο ηθοποιό.

Η άφιξη του χαρακτήρα του στην ιστορία μας είναι ένα σημαντικό σημείο της πλοκής. Υπάρχουν πέντε δυναμικοί ήρωες στην ιστορία μας και αυτός είναι ένας από αυτούς - οι άλλες τέσσερις είναι όλοι Κινέζοι.

Ο συλλογικός αγώνας και η θυσία αυτών των ηρώων είναι η συναισθηματική καρδιά της ταινίας μας.

Ως σκηνοθέτης πάνω από 20 κινέζικων ταινιών και των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου, δεν έχω και δεν θα έκανα μία ταινία με έναν τρόπο που θα ήταν αναληθής στο καλλιτεχνικό μου όραμα μου.

Ελπίζω ότι όποιος δει την ταινία και γνωρίζει τα γεγονότα θα συμφωνήσει».

Τα συμπεράσματα δικά σας όταν το «Σινικό Τείχος» θα ανοίξει τις πύλες των αιθουσών στις 17 Φεβρουαρίου 2017.



ΠΗΓΗ: cinemag.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!