Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016


To Facebook και το Twitter συντάχθηκαν με άλλους γνωστούς οργανισμούς των media, όπως είναι το τηλεοπτικό δίκτυο CNN και οι εφημερίδες New York Times και Washington Post, με στόχο να συμβάλουν στην εξυγίανση της ειδησεογραφίας που προβάλλεται μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Στόχος της συμμαχίας είναι να περιοριστεί η διάδοση ψευδών πληροφοριών και να καλλιεργηθεί η κριτική ικανότητα των χρηστών του Διαδικτύου, ώστε να αντιλαμβάνονται ποιες ειδήσεις είναι πραγματικές και ποιες αποτελούν clickbait, ή απλώς ψέματα. Ο συνασπισμός υποστηρίζεται από την Alphabet και ονομάζεται First Draft Coalition.

Το πρόβλημα της παραπληροφόρησης μαστίζει εδώ και αρκετά χρόνια τόσο το Facebook όσο και το Twitter, ενώ οι δύο εταιρείες έχουν μέχρι τώρα προσπαθήσει με διάφορους τρόπους να ελέγξουν το φαινόμενο.

Δεν είναι πάντως ξεκάθαρο το τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει ο συνασπισμός για να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Αναφέρεται ότι σκοπεύει να αναπτύξει μια πλατφόρμα, στην οποία θα μπορεί να καταφύγει κανείς για να ελέγξει το κατά πόσο η πηγή μιας είδησης είναι αξιόπιστη, ενώ πιθανότατα θα ληφθούν και μέτρα για την εκπαίδευση των χρηστών του Web.

Πηγή: e-pmag.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!