Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016


Πατάει γκάζι η δημοτική αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία από τις επόμενες ημέρες ξεκινά την αφαίρεση πινακίδων, τους ελέγχους για τα μηχανάκια στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας καθώς και το σαφάρι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κυρίως τις νυχτερινές ώρες.
Σύμφωνα με το voria.gr, οι άντρες του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα δημοτικής αστυνομίας Λευτέρη Κιοσέογλου, αν και μόνο 67, έχουν καταστρώσει επιχειρησιακό σχέδιο με στόχο την αύξηση των ελέγχων τη νέα χρονιά.
Συγκεκριμένα, αμέσως μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης κλιμάκιο δημοτικών αστυνομικών θα βγαίνει καθημερινά στους δρόμους για αφαίρεση πινακίδων παραβατικών οχημάτων. Στο στόχαστρο θα βρεθούν κυρίως τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα και όσα από αυτά είναι με ξένες πινακίδες. Θα επιχειρήσουν να βάλουν τάξη μεταξύ άλλων στην περιοχή του Λευκού Πύργου όπου στις θέσεις στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων, παρκάρουν άλλα οχήματα.
Η αφαίρεση των πινακίδων, η οποία θα γίνεται στοχευμένα, θα γίνει αρχικά πιλοτικά από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα Χριστούγεννα και αναλόγως τα αποτελέσματα που θα υπάρξουν θα κινηθούν την νέα χρονιά. Πρόβλημα για τη δημοτική αστυνομία, αναφορικά με τη συγκεκριμένη δράση, είναι το λιγοστό προσωπικό, καθώς, όπως εξηγούν από την υπηρεσία, όταν προχωράς σε αφαίρεση πινακίδων πρέπει να διαθέτεις αρκετά άτομα μέσα στα γραφεία.
Παράλληλα, από αυτό το διάστημα οι δημοτικοί αστυνομικοί θα συνεχίζουν τα «περάσματα» από την οδό Αγ. Δημητρίου. Οι έλεγχοι στη συγκεκριμένη οδό είχαν ξεκινήσει πριν το καλοκαίρι και ήδη είχε καταγραφεί βελτίωση της κυκλοφορία.  Ωστόσο, το προηγούμενο διάστημα άρχισαν πάλι να καταγράφονται παραβατικές συμπεριφορές με διπλοπαρκαρισμένα. Τους ελέγχους στην Αγ. Δημητρίου πραγματοποιεί μεικτό κλιμάκιο της δημοτικής και ελληνικής αστυνομίας τρεις φορές την εβδομάδα.
Ανάλογη κίνηση με τα μεικτά κλιμάκια θα ξεκινήσει και στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, όπου η παράνομη διέλευση των δικύκλων έχει προκαλέσει πολλά παράπονα από δημότες. Τα μεικτά κλιμάκια θα επιχειρήσουν να βάλουν φρένο στη διέλευση των δικύκλων.
Παράλληλα, τα μηχανάκια θα μπουν στο στόχαστρο των δημοτικών αστυνομικών από τον Οκτώβριο, όταν θα έχουν δημιουργηθεί οι θέσεις στάθμευσης δικύκλων από το δήμο Θεσσαλονίκης. Ήδη, μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες οι δημοτικοί αστυνομικοί είχαν δώσει μια γεύση στους παραβατικούς οδηγούς, όπου στάθμευαν πάνω σε πεζοδρόμια. Από τη δημοτική αστυνομία πάντως εκτιμούν ότι η κατάσταση στην πόλη θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο με την ελεγχόμενη στάθμευση. Ήδη πολλαπλασιάστηκε ο αριθμός των ατόμων που αγοράζουν κάρτες για στάθμευση.
Πληρώνεται το 67% των κλήσεων της δημοτικής αστυνομίας
Ζεστό χρήμα καταλήγει στα δημοτικά ταμεία από τις κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 67% των κλήσεων πληρώνεται, ενώ το 58% των πολιτών πληρώνουν την κλήση μέσα στο πρώτο δεκαήμερο, προκειμένου να γλυτώσουν το 50% του προστίμου. Επίσης, ένα ποσοστό 15-20% πληρώνει με ταχυδρομική επιλογή, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται η νομοθετική ρύθμιση για τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Τέλος, μόλις το 3,5% των πολιτών κάνει ένσταση επί της κλήσης που λαμβάνει από τους δημοτικούς αστυνομικούς.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!