Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016


Οι κυρίες εκεί έξω (και πολλοί από τους άντρες) σίγουρα δεν θα ενθουσιαστούν ιδιαίτερα με τα νέα ευρήματα των επιστημόνων που θέλουν τις όχι και τόσο συμπαθητικές κατσαρίδες να μας δίνουν το επόμενο superfood: το γάλα τους.
Τα νέα είναι ιδιαίτερα και κάπως… ανατριχιαστικά, αφού οι επιστήμονες διατείνονται ότι γάλα από το μοναδικό είδος κατσαρίδας που το παράγει φαίνεται να έχει τεράστια δυναμική, αφού οι άνθρωποι μπορούν να το χωνέψουν.
Η κατσαρίδα Diploptera punctata, γνωστή και ως σκαθάρι-κατσαρίδα του Ειρηνικού Ωκεανού, γεννά αντί να κάνει αβγά και μια ομάδα επιστημόνων από Ινδία, Ιαπωνία, Γαλλία, Καναδά και Η.Π.Α. ανακάλυψε ότι το γάλα της αποτελεί εξαιρετική διατροφική πηγή. Ο λόγος είναι ότι περιέχει απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία παρέχουν μέχρι και 3 φορές την ενέργεια που παίρνει ένας άνθρωπος από το αγελαδινό γάλα.
Το γάλα κατσαρίδας θα μας χαρίζει μέχρι και 3 φορές την ενέργεια που παίρνει ένας άνθρωπος από το αγελαδινό γάλα
Ο κάθε ξεχωριστός κρύσταλλος γάλακτος αποτελεί ένα ισορροπημένο γεύμα με πρωτεΐνες, λιπαρά και σάκχαρα, ενώ είναι και μια πολύ σταθερή τροφή, απελευθερώνοντας τα θρεπτικά συστατικά σε σταθερό, χαμηλό ρυθμό, μετατρέποντας το γάλα σε ιδανικό συμπλήρωμα πρωτεΐνης. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, βέβαια, δεν χρειάζεται να αρχίσετε να σκοτώνετε κατσαρίδες –τουλάχιστον όχι για το γάλα τους- αφού προς το παρόν οι επιστήμονες προσπαθούν να αντιγράψουν τη σύνθεσή του στο εργαστήριο. Κάτι μας λέει, όμως, πως οι λάτρεις των superfoods θα χρειαστούν λίγο χρόνο για το συγκεκριμένο.
clickatlife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!