Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016


Η τρισδιάστατη έκδοση της πέμπτης ταινίας της σειράς «Bourne», η οποία έκανε την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα πριν λίγες ημέρες στο Λονδίνο με παρόντες τους Matt Damon και Alicia Vikander, έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις κινεζικές κινηματογραφικές αίθουσες αφού πληθώρα θεατών έχουν διαμαρτυρηθεί για πονοκεφάλους και ναυτία μετά τη θέασή της.
Η ταινία προβάλλεται σε 3D μορφή μόνο στην Κίνα, αφού το φορμάτ αυτό παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλές στη συγκεκριμένη χώρα, σε αντίθεση με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ όπου σημειώνεται πτώση στις πωλήσεις εισιτηρίων για τρισδιάστατες ταινίες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC. Ωστόσο, η διαδικασία μετατροπής που απαιτείται για να δοθεί σε μία ταινία που έχει τραβηχτεί με τεχνολογία 2D μία ακόμα διάσταση, φαίνεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση απέτυχε παταγωδώς.
Η γρήγορη δράση, οι απότομες αλλαγές στα πλάνα και το γύρισμα που έγινε με κάμερα χειρός, κάνει την ταινία τόσο γρήγορη που οι θεατές παθαίνουν ο ένας μετά τον άλλο ναυτίες και πονοκεφάλους. Από τους 149 κινηματογράφους στο Πεκίνο, όπου προβάλλεται η ταινία, μόνο 8 έχουν την εκδοχή των δύο διαστάσεων. Η εταιρεία παραγωγής ανακοίνωσε  ότι θα διαθέσει άμεσα κόπιες για δισδιάστατη προβολή.
Τη σκηνοθεσία της ταινίας, η οποία αναμένεται να προβληθεί την 1η Σεπτεμβρίου στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες,  έχει αναλάβει για τρίτη φορά ο Paul Greengrass, ο οποίος μάλιστα συνυπογράφει το σενάριο με τον Christopher Rouse. Πρωταγωνιστούν, επίσης, ο Vincent Cassel, η Julia Stiles και ο Tommy Lee Jones.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!