Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016




Η Χάποελ Μπερ Σεβά του περιόρισε τα έσοδα. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τα πλέι οφ του Champions League και η... τσέπη του δέχθηκε σημαντικό "χτύπημα".

Οι “χρυσοφόροι” όμιλοι του Champions league αποτελούν παρελθόν για τον Ολυμπιακό, που θα προσπαθήσει -τουλάχιστον- να μπει σε αυτούς του Europa league, εκεί που όμως τα προσδοκόμενα έσοδα είναι κατά πολύ λιγότερα.

Συνεχίζοντας στα πλέι οφ του Europa League, οι “ερυθρόλευκοι” θα εισπράξουν 400.000 ευρώ στα οποία προστίθενται ακόμη 250.000 ευρώ επειδή έχουν κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα. Αν προκριθούν στους ομίλους της διοργάνωσης, τότε θα βάλουν στα ταμεία τους 2,4 εκατομμύρια ευρώ (συν τα έσοδα από το market pool, που διαιρούνται δια του αριθμού των ομάδων που θα είναι στους ομίλους). Εκεί, προβλέπονται 360.000 ευρώ για κάθε νίκη και 120.000 ευρώ για κάθε ισοπαλία.

Τα χρήματα αυτά απέχουν... κατά πολύ με αυτά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μόνο η συμμετοχή του Ολυμπιακού στα πλέι οφ θα έβαζε στα ταμεία του, δύο εκατομμύρια ευρώ ενώ αν έμπαινε στους ομίλους θα εισέπραττε 12 εκατομμύρια. Ευρώ και τα χρήματα από το market pool . Την ίδια ώρα, η νίκη στο Champions League θα του.. έφερνε 1,5 εκατ., η ισοπαλία 500.000 ευρώ, ενώ στο “κόλπο” δεν βάζουμε και το ποσό κάποιας πρόκρισης.

Αν σε αυτά τα ποσά προσθέσει κανείς τα έσοδα από διαφημίσεις και εισιτήρια που χάνονται, αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ζημιάς.
newsit.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!