Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016


Η Ευρώπη φιλοξενεί μερικές από τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου, την ίδια στιγμή που δίνει επιλογές και για πιο οικονομικές διακοπές, ειδικά για όσους θέλουν να φορτώσουν ένα σακίδιο στην πλάτη ή να τριγυρίσουν στην Ευρώπη με ένα budget που δεν θα τους αφήσει χωρίς δεκάρα το Σεπτέμβριο.
Σπλιτ, Κροατία
Το Σπλιτ είναι γνωστό κεντρικό σημείο στην κροατική ακτή, ενώ αποτελεί και συνδετικό κρίκο με πολλά κοντινά νησιά, όπου μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας. Η Παλιά του Πόλη είναι ακόμη πιο παλιά και από το Ντουμπρόβνικ και είναι εξίσου εντυπωσιακό σαν μέρος, με το πλεονέκτημα ότι οι τιμές του είναι χαμηλότερες. Συν τοις άλλοις, είναι λιγότερο τουριστικό, για όσους αναζητούν πιο ήρεμες διακοπές κι εκεί θα βρείτε οικονομική διαμονή σε hostel από 10 ευρώ τη βραδιά και συνολικό ημερήσιο budget γύρω στα 36 ευρώ, περιλαμβάνοντας διαμονή, διασκέδαση, μετακίνηση, αξιοθέατα και φαγητό.

Η όμορφη παραλία Las Teresitas στην Τενερίφη
Τενερίφη, Ισπανία
Τα Κανάρια Νησιά, στη βορειοδυτική ακτή της Αφρικής, αποτελούν δημοφιλή προορισμό για πολλούς Ευρωπαίους κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς και η Τενερίφη είναι από τα πιο αγαπητά. Οι τιμές εδώ είναι παρόμοιες με την υπόλοιπη Ισπανία και αν πετύχετε οικονομική πτήση, οι διακοπές σας θα μπορούσαν να είναι low-budget, με διαμονή από 15 ευρώ τη βραδιά, περίπου 7,5 ευρώ για ποτό/διασκέδαση και συνολικό ημερήσιο budget περίπου 42 ευρώ. Το γεγονός ότι δεν θα βρείτε πολλά αξιοθέατα εκεί σημαίνει επίσης, πέραν των λιγότερων εξόδων, και περισσότερη ξεκούραση.
Η πρωτεύουσα της Μάλτας διαθέτει ιστορικά μνημεία και όμορφες παραλίες για ξεκούραση
Βαλέτα, Μάλτα
Η κομψή πρωτεύουσα της Μάλτας είναι σχεδόν κρυμμένη νότια της Σικελίας στη Μεσόγειο και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Σχεδόν οι πάντες μιλούν αγγλικά, οπότε δεν θα δυσκολευτείτε στις συνεννοήσεις σας, ενώ όλο το νησιωτικό κράτος αποτελεί ένα συνονθύλευμα ιστορικών μνημείων και όμορφων παραλιών, με καλό κλίμα και τουριστική υποδομή που βελτιώνεται συνεχώς. Διαμονή μπορείτε να βρείτε και με 15 ευρώ τη βραδιά, ενώ το ημερήσιο κόστος ανέρχεται περίπου στα 46-47 ευρώ.
Η παραλία Ούλτσινι
Μπούντβα, Μαυροβούνιο
To ακατέργαστο διαμάντι της Αδριατικής διαθέτει πολλές φυσικές ομορφιές και είναι ο επίγειος παράδεισος, για όσους δεν θέλουν να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη. Must προορισμός είναι η Μπούντβα, η μητρόπολη του τουρισμού του Μαυροβουνίου, με τις υπέροχες παραλίες της. Η παλιά πόλη αποτελεί θησαυρό πολιτιστικής κληρονομιάς με τα στενά δρομάκια, τις πλατείες, τα ιστορικά κτίρια και τα θρησκευτικά μνημεία, ενώ ιδανική παραλία είναι η παραλία του Ούλτσινι, που συνδυάζει αστικό και φυσικό τοπίο. Διαμονή μπορείτε να βρείτε από 36 ευρώ τη βραδιά, φαγητό σε εστιατόρια με 15 ευρώ το άτομο και λιγότερο και η μετακίνησή σας μέσα στην πόλη θα σας κοστίσει 1 ευρώ για τα one-way εισιτήρια.
clickatlife.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!