Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Euro 2016: Βασίλισσα στο σπίτι της η Γαλλία με οδηγό τον Γκριεζμάν!
Σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε κάλλιστα υπό άλλες συνθήκες να είναι ο καλός τελικός του Euro 2016, η Γαλλία επικράτησε της Γερμανίας με 2-0 στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης και πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία.

Το ματς είχε καλό ρυθμό από την αρχή, με τη Γαλλία να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία στο 6ο λεπτό με το σουτ του Γκριεζμάν που απέκρουσε ο Νόιερ, ενώ οι Γερμανοί ″απάντησαν″ στο 14', όταν ο Τσαν σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Γιορίς να αποκρούει με υπερένταση στη γωνία του.

Αν και τα ″πάντσερ″ είχαν στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου τον έλεγχο του αγώνα, ήταν οι Γάλλοι που είχαν τη μεγάλη ευκαιρία στο 42', όταν ο Ζιρού ″τσίμπησε″ ωραία τη μπάλα και βρέθηκε μπροστά στον Νόιερ, όμως με μία απίστευτη κούρσα ο Χέβεντες τον πρόλαβε και με προβολή έβαλε την κόντρα και έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Όμως η τελευταία φάση του ημιχρόνου αποδείχθηκε... μοιραία για τη Γερμανία. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Εβρά πήρε την κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Σβαϊνστάιγκερ, με τον διαιτητή Ριτσόλι να υποδεικνύει το πέναλτι και τον Γκριεζμάν να εκτελεί εύστοχα, στέλνοντας τους διοργανωτές στα αποδυτήρια με προβάδισμα.
Στο δεύτερο μέρος οι Γερμανοί πίεσαν για την ισοφάριση, έχοντας την κατοχή, αλλά χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες φάσεις, και στο 72' πλήρωσαν αυτήν τη δυστοκία τους, όταν ο Πογκμπά μετά από εξαιρετική ενέργεια έβγαλε τη σέντρα, ο Νόιερ δεν έκανε καλή έξοδο, η μπάλα έφτασε στον Γκριεζμάν, και αυτός την έστειλε με προβολή για δεύτερη φορά στα γερμανικά δίχτυα, βάζοντας γερά θεμέλια για την πρόκριση στον τελικό.

Η συνέχεια ανήκε στη Γερμανία, που πλέον τα έπαιζε όλα για όλα, και ήδη στο 74' έφτασε κοντά στο 2-1, όμως το ωραίο σουτ του Κίμιχ σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 76' από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντράξλερ η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Χέβεντες στο 82'.

Όσο όμως ο χρόνος κυλούσε γινόταν φανερό ότι οι Γάλλοι δεν θα έχαναν με τίποτα την πρόκριση, και αφού στις καθυστερήσεις και ο Γιορίς πραγματοποίησε την... απόκρουση της χρονιάς σε κεφαλιά του Κίμιχ, με το τελικό σφύριγμα του Ριτσόλι παίκτες και οπαδοί πανηγύρισαν έξαλλα τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Euro, όπου θα διεκδικήσουν τον πρώτο τους τίτλο από το 2000 κόντρα στην Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!