Δευτέρα 4 Απριλίου 2016


Μια πρωτότυπη φορητή συσκευή ανίχνευσης αλκοόλ/ αλκοτέστ που είναι σε θέση να διακρίνει την ανθρώπινη αναπνοή από άλλα αέρια και μπορεί να ενσωματωθεί σε σετ «έξυπνων» κλειδιών αυτοκινήτου ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν οι Hitachi και Honda.

Η συσκευή είναι ικανή να κάνει μετρήσεις στους υδρατμούς της ανθρώπινης ανάσας μέσα σε τρία δευτερόλεπτα, και συνεργάζεται με σύστημα το οποίο στέλνει τις μετρήσεις στον υπολογιστή του οχήματος.

Ως αποτέλεσμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικλείδα ασφαλείας προκειμένου να μην ξεκινά ο κινητήρας εάν διαπιστωθεί πως ο οδηγός είναι υπό την επήρεια αλκοόλ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Hitachi, το συγκεκριμένο πρωτότυπο έχει πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες δικλείδες παρόμοιου τύπου, που θέλουν τον οδηγό να κάνει το τεστ από τη θέση του στο τιμόνι του οχήματος.

Με τη συσκευή αυτή είναι δυνατός ο έλεγχος από οπουδήποτε, κάτι που σημαίνει πως λειτουργεί από πριν αποτρεπτικά για τον οδηγό, ενημερώνοντάς τον από πιο νωρίς ότι δεν είναι καλή ιδέα να οδηγήσει.

Παράλληλα, όπως προαναφέρθηκε, η συσκευή μπορεί να κατανοεί πότε το αέριο είναι ανθρώπινη ανάσα και όχι κάτι άλλο, εντοπίζοντας ταυτόχρονα το αλκοόλ- κάτι που συνιστά βελτίωση σε σχέση με τις υπάρχουσες συσκευές.

Το μικρό μέγεθος και η φορητότητα της συσκευής αποτελούν σαφή πλεονεκτήματα, ενώ επίσης εξοικονομούν ενέργεια.

Στην «καρδιά» της βρίσκεται τεχνολογία αισθητήρων της Hitachi που χαρακτηρίζεται από αυξημένη ευαισθησία με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Οι δύο εταιρείες προσβλέπουν στην εμπορική εκμετάλλευση της τεχνολογίας αυτής κατόπιν συλλογής δεδομένων από μελλοντικά τεστ.

Επίδειξή της θα γίνει στις 12-14 Απριλίου, στο SAE 2016 World Congress και την Exhibit στο Ντιτρόιτ.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!