Τρίτη 19 Απριλίου 2016


Το καθημερινό ντους, εξηγούν οι ειδικοί, γίνεται κυρίως για αισθητικούς λόγους. Μπορεί να πιστεύουμε πως με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζουμε την υγιεινή και ότι είμαστε καθαροί, όμως βακτηριολογικά, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ούτε η συχνότητα μας εξασφαλίζει ότι δεν θα προσβληθούμε από κάποιοι βακτήριο, ούτε όμως και τα προϊόντα που χρυσοπληρώνουμε.
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αντιβακτηριακά σαπούνια και προϊόντα καθαρισμού δεν είναι πιο αποτελεσματικά από το κλασσικό πράσινο σαπούνι όσον αφορά στη μείωση του κινδύνου από τις μολυσματικές ασθένειες.
Όσο περιορισμένο και αν ακούγεται, η αλήθεια είναι πως το τακτικό, σωστό πλύσιμο των χεριών είναι επαρκής τρόπος προστασίας. Μάλιστα, το καθημερινό ντους όχι μόνο κρίνεται περιττό, αλλά μπορεί να δημιουργήσει και προβλήματα.
Το ξηρό, σκασμένο δέρμα που προκύπτει από το συνεχές πλύσιμο χωρίς επαρκή ενυδάτωση επιτρέπει στα μικρόβια που προκαλούν λοίμωξη να εισέλθουν στον οργανισμό. Επιπλέον, το πλύσιμο μπορεί να αφαιρέσει από το δέρμα μας τα φυσικά έλαιά του και μπορεί επίσης να διαταράξει τα βακτήρια που φυσιολογικά υπάρχουν σε αυτό για την προστασία του.
Άρα, ποια είναι η ιδανική συχνότητα ντους; Από άποψη υγιεινής λοιπόν, ντους μια ή δύο φορές την εβδομάδα αρκούν.
Αντίθετα, όταν πρόκειται για τα χέρια μας, εκεί η συχνότητα είναι το ζητούμενο. Το ίδιο ισχύει για την ευαίσθητη περιοχή που πρέπει να παραμένει καθαρή με πλύσιμο καθημερινά, αλλά και για τα ρούχα. Στα ρούχα μαζεύονται τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και η βρωμιά συσσωρεύεται με αρνητικές συνέπειες για την υγεία.
clickatlife.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!