Πίτσα
Εκτός κι αν σας αρέσει το λαστιχωτό τυρί και η κρούστα της
πίτσας να θυμίζει σφουγγάρι,
μην τη ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων. Προτιμήστε να βάλετε πολλές φέτες σε ένα
χαμηλό ταψί στο φούρνο,
στο οποίο θα έχετε απλώσει πρώτα αλουμινόχαρτο και να τις ζεστάνετε
στους 230 βαθμούς, για 10 λεπτά. Με αυτό το κόλπο, το τυρί θα παραμείνει
μαλακό και η κρούστα τραγανιστή. Αν θέλετε να ζεστάνετε μια φέτα κι όχι
πολλές, βάλτε τη σε φουρνάκι σε
μέτρια φωτιά και ψήστε
μέχρι το τυρί να κάνει «φουσκάλες». Μπορείτε, επίσης, να το ζεστάνετε
στα μάτια της κουζίνας με τον εξής τρόπο: βάλτε ένα
τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό και τοποθετήστε στη συνέχεια το κομμάτι πίτσας, σκεπάστε και ζεστάνετε για 2-3 λεπτά.
Ψητό κοτόπουλο
Το κλειδί για ένα γευστικό ξαναζεσταμένο ψητό
κοτόπουλο είναι να το κρατήσετε
ζουμερό. Για να το εμποδίσετε από το να στεγνώσει, τυλίξτε το σφιχτά σε αλουμινόχαρτό και ζεστάνετέ το στο φούρνο στους
170-180 βαθμούς Κελσίου,
για περίπου 20 λεπτά. Κόψτε το στήθος με ένα κοφτερό μαχαίρι για να
δείτε αν έχει ζεσταθεί ως εκεί και είστε έτοιμοι. Αν προτιμάτε την
τραγανή πέτσα από το ζουμερό κρέας, τότε μπορείτε να μην το τυλίξετε,
αλλά να το βάλετε σε ένα ταψί, στο οποίο θα έχετε στρώσει πρώτα
αλουμινόχαρτο.
Μακαρόνια (χωρίς σάλτσα)
Αν σας έχουν περισσέψει μακαρόνια χωρίς σάλτσα, ο καλύτερος τρόπος να τα ζεστάνετε είναι να τα
βουτήξετε σε νερό που βράζει.
Βάλτε τα σε σουρωτήρι και βυθίστε τα σε μια κατσαρόλα με νερό που
βράζει για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αποκτήσουν ξανά την επιθυμητή υφή
και θερμοκρασία.
Μακαρόνια (με σάλτσα)
Για να ξαναζεστάνετε μακαρόνια με σάλτσα, υπάρχουν 3 τρόποι: ψήστε τα στους 175 βαθμούς σε
ταψί που θα έχετε στρώσει με αλουμινόχαρτο για περίπου 20 λεπτά, ζεστάνετέ τα σε
κατσαρόλα σε πάνω από μέτρια φωτιά ή ξαναζεστάνετέ τα, αφού τα σκεπάσετε, στο
φούρνο μικροκυμάτων. Δοκιμάστε και τους 3 και δείτε ποιος σας ταιριάζει καλύτερα.
Πουρές
Υπάρχουν δύο διαφορετικές σχολές για να ξαναζεστάνετε το αγαπημένο σας comfort food. Οι foodies συστήνουν να βάλετε τον
πουρέ σε ένα ασφαλές για φούρνο μικροκυμάτων μπολ, καλύπτοντάς το με
χαρτί κουζίνας
και ζεσταίνοντάς με διαλείμματα των 30 με 60 δευτερολέπτων. Μετά από
κάθε ζέσταμα ανακατέψτε και προσέξτε μην το παραζεστάνετε. Άλλοι, όπως η
Martha Stewart, συστήνει να τον ξαναζεστάνετε σε
μπεν μαρί, μέχρι να ζεσταθεί. Όποιο τρόπο κι αν ακολουθήσετε, το να προσθέσετε λίγο ακόμα γάλα ή κρέμα γάλακτος δεν είναι ποτέ κακή ιδέα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου