Παρασκευή 15 Απριλίου 2016


Ενενήντα δύο χρόνια από τον θάνατό του, το ταριχευμένο σώμα του ηγέτη της ρωσικής επανάστασης Λένιν, φυλλάσσεται στο μαυσωλείο της Κόκκινης Πλατείας. Πόσο κοστίζει όμως η συντήρησή του;
Η διαδικασία συντήρησης είναι συνεχής καθώς σειρά από επιστήμονες ελέγχουν το σώμα του ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τυχόν φθορές. Αυτή τη φορά όμως διέρρευσε έγγραφο από το γραφείο προμηθειών του κράτους, σύμφωνα με το οποίο, η κυβέρνηση θα δαπανήσει φέτος 13 εκατομμύρια ρούβλια, τουτέστιν 200.000 δολάρια προκειμένου να συντηρηθεί το σώμα όπως ήταν και όσο ήταν εν ζωή.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, υπεγράφη συμβόλαιο συνεργασίας με εταιρεία βιο-ιατρικής όπου το λογαριασμό θα καταβάλει το κράτος χωρίς ωστόσο να ονομάζεται η εταιρεία.
Πάντως, σύμφωνα με online δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 8.000 Ρώσοι, το 62% αυτών, φαίνεται πως συμφωνούν στο να δοθεί στον Λένιν μια κανονική κηδεία. Τα νέα του προϋπολογισμού για τη διατήρηση του ταριχευμένου σώματος, δεν χαιρετίστηκαν ευνοϊκά και από χρήστες των μέσων κοινωνικής, μια μεγάλη μερίδα των οποίων αναφέρει ότι ακόμα και ο ίδιος Λένιν δεν θα ήθελε να του «φέρονται σαν είδωλο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!