Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016


Ευρεία απήχηση εμφανίζει η "επόμενη γενιά πληρωμών", σύμφωνα με έρευνα της Mastercard, στην οποία επισημαίνεται ότι οι ψηφιακές πληρωμές επεκτείνονται και εκτός τηλεφώνου, καθώς αυξάνεται η χρήση των συνδεδεμένων συσκευών.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 2015, οι καταναλωτές υιοθέτησαν τις αυξανόμενες διαθέσιμες επιλογές σε ψηφιακές πληρωμές, αφήνοντας πίσω τους το ερώτημα «Ποιο είναι το επόμενο βήμα;».

Οι κάτοχοι καρτών παγκοσμίως ζητούν από τους εκδότες καρτών και τους εμπόρους να προσφέρουν ρεαλιστικές, έτοιμες προς χρήση επιλογές πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου, όπως αποδεικνύεται από τα σχόλια στα social media -τα οποία υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε ένα μόνο χρόνο.

«Όσο περισσότερες επιλογές είναι διαθέσιμες, τόσο η συζήτηση εξελίσσεται και οι καταναλωτές φαίνεται να καλωσορίζουν την επόμενη γενιά πληρωμών», ανέφερε η Marcy Cohen, VP, Digital Communications της MasterCard.

Τα ψηφιακά πορτοφόλια, συμπεριλαμβανομένων των Apple Pay, Samsung Pay, Android Pay και MasterPass κυριάρχησαν -σε ποσοστό 97%- στο σύνολο των συζητήσεων για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου το 2015, με επίκεντρο το λανσάρισμα νέων προϊόντων, τη βελτίωση των υπηρεσιών και το πώς οι χρήστες τις βαθμολογούν.

Εκτός των συζητήσεων για ψηφιακά πορτοφόλια, οι κάρτες ανέπαφων συναλλαγών (47%) ξεχώρισαν ανάμεσα στις συζητήσεις, ακολούθησαν τα biometrics (βιομετρικά) (33%), οι προσωπικές πληρωμές (14%) και τα wearables (συσκευές που φοριούνται) (6%).

Οι συζητήσεις για κάρτες ανέπαφων συναλλαγών επικεντρώθηκαν στην παγκόσμια αποδοχή σε μέσα μαζικής μεταφοράς -όπως στο Λονδίνο και την Αγία Πετρούπολη- καθώς και στη διαθεσιμότητα για μεγάλα αθλητικά γεγονότα ανά τον κόσμο.

Οι αναφορές σε wearables το τελευταίο τετράμηνο του 2015 ήταν κατά 30 φορές υψηλότερες από τοπρώτο τετράμηνο του χρόνου.

Οι συζητήσεις αυξήθηκαν παγκοσμίως

Τα ψηφιακά πορτοφόλια κερδίζουν έδαφος στις συζητήσεις, παγκοσμίως. Τον τελευταίο χρόνο έχει καταγραφεί αύξηση σε όλες τις περιοχές που εξετάζονται από την έρευνα: Ασία-Ειρηνικός (+159%), Ευρώπη (+144%), Λατινική Αμερική (+144%), Μέση Ανατολή & Αφρική (+111%) και Β. Αμερική (+519%).
Η ασφάλεια παραμένει το κλειδί

Η προστασία και η ασφάλεια των κινητών πληρωμών συνεχίζουν να οδηγούν τις συζητήσεις στα social media, καθώς περισσότεροι καταναλωτές συνεχίζουν να έχουν θετική ή ουδέτερη άποψη για τις υπηρεσίες που τους προσφέρονται (94%).

Το 2015, το τέλος των κωδικών και των biometrics ήταν μεταξύ των πιο engaging συζητήσεων, όπως αποτυπώθηκε στις υπό έρευνα συζητήσεις στα social media σε 163 χώρες ανά τον κόσμο. Η τεχνολογία που συνδέεται με πληρωμές μέσω δαχτυλικού αποτυπώματος και ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG), αποτέλεσε ενδιαφέρον θέμα για τους χρήστες κατά τη διάρκεια του έτους, ενώ η αναγνώριση προσώπου ("Πληρωμή με selfie") παρέμεινε κυρίαρχη (55%) στις συζητήσεις που αφορούσαν σε biometrics.

Η MasterCard, σε συνεργασία με την PRIME Research, πραγματοποίησε την τέταρτη ετήσια έρευνα Mobile Payments, σχεδιασμένη για να αναγνωρίζει τις συνεχώς αυξανόμενες συζητήσεις για νέους τρόπους πληρωμών. Εξετάζοντας περισσότερα από 2 εκατομμύρια posts στα social media τον τελευταίο χρόνο, σε social media όπως τα Twitter, Facebook, Instagram, Forums, Google+ και YouTube, η έρευνα εξετάζει συζητήσεις σε μοναδικό κοινό (unique audience) από τις αγορές 61 χωρών σε όλο τον κόσμο.

Αντανακλώντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον για νέους τρόπους πληρωμών, η φετινή έρευνα ανέλυσε περισσότερα από 1.6 εκατομμύρια social posts, μαζί με 433.000 reposts, που συμπεριελάμβαναν σχόλια καταναλωτών και συζητήσεις που ξεκίνησαν από νέες ειδήσεις. Χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία ανάλυσης και τις ανθρωποκεντρικές της μεθόδους ανάλυσης των social media, η PRIME εντόπισε και κατέγραφε βασικές τάσεις σχετικά με τους νέους τρόπους πληρωμών, όπως: biometrics, κάρτες ανέπαφων συναλλαγών, ψηφιακά πορτοφόλια, προσωπικές πληρωμές και συσκευές wearables.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!