Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Τα καλύτερα, τα χειρότερα και τα πιο παράξενα της οσκαρικής βραδιάς
Τι ρεκόρ κατέρριψε το πρώτο Όσκαρ του Λεονάρντο Ντι Κάπριο; Γιατί ελάχιστοι χειροκρότησαν την νικήτρια για Όσκαρ κοστουμιών Τζένι Μπίβαν; Πώς γιόρτασε η Μπρι Λάρσον το Όσκαρ ερμηνείας της; Το in.gr ρίχνει μια ματιά στις καλύτερες, τις χειρότερες και τις πιο παράξενες στιγμές της οσκαρικής βραδιάς.

Η νίκη του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην κατηγορία του Α' Ανδρικού Ρόλου έγινε η πιο δημοφιλής οσκαρική στιγμή στο Twitter, εξαλείφοντας την διάσημη selfie που έβγαλε το 2014 η Έλεν Ντε Τζένερις, η οποία περιελάμβανε τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Μέριλ Στριπ, Τζένιφερ Λόρενς, Μπραντ Πιτ, Τζούλια Ρόμπερτς, Κέβιν Σπέισι, Λουπίτα Ν'Όνγκο, Τζάρετ Λέτο και Αντζελίνα Τζολί. Σύμφωνα με το Twitter, η νίκη του Ντι Κάπριο απέφερε 440.000 tweets το λεπτό (η selfie είχε συγκεντρώσει 255.000 tweets το λεπτό). Η στιγμή όπου η Κέιτ Γουίνσλετ αγκάλιαζε τον Ντι Κάπριο μετά τη νίκη του, αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλής, ενώ το tweet του ηθοποιού με το οποίο ευχαριστούσε την Ακαδημία έγινε retweet περισσότερες από 360.000 φορές.

Οι καλές προθέσεις του τραγουδιστή Σαμ Σμιθ τον έβαλαν σε μπελάδες. Παραλαμβάνοντας το Όσκαρ τραγουδιού, ο καλλιτέχνης επικαλέστηκε άρθρο του Ίαν ΜακΚέλεν, ο οποίος ανέφερε ότι κανένας ανοιχτά ομοφυλόφιλος ηθοποιός δεν έχει κερδίσει ποτέ Όσκαρ. Ο Σαμ Σμιθ θεώρησε ότι κανένας ανοιχτά ομοφυλόφιλος δεν έχει κερδίσει ποτέ Όσκαρ σε οποιαδήποτε κατηγορία και το ανέφερε, αφιερώνοντας το Όσκαρ του στην LGBT κοινότητα, της οποίας δήλωσε υπερήφανο μέλος. Η δήλωση του Σαμ Σμιθ ήταν προφανώς λάθος, καθώς αρκετοί ανοιχτά ομοφυλόφιλοι έχουν κερδίσει Όσκαρ (από τον Έλτον Τζον το 1995 μέχρι τον σεναριογράφο Ντάστιν Λανς Μπλακ, ο οποίος είχε κερδίσει για το σενάριο της ταινίας «Milk»). Ο τελευταίος έστειλε μήνυμα στον Σαμ Σμιθ μέσω Twitter, λέγοντας: «Εάν δεν έχεις ιδέα ποιος είμαι, ίσως έχει έρθει η ώρα να σταματήσεις να στέλνεις μηνύματα στον αρραβωνιαστικό μου». Και στη συνέχεια ανήρτησε βίντεο από το YouTube με τον δικό του ευχαριστήριο λόγο στα Όσκαρ, επτά χρόνια πριν.

Όταν η Τζένι Μπίβαν κέρδισε το Όσκαρ Κοστουμιών για την ταινία Mad Max: Fury Road, οι διάσημοι σταρ όχι μόνο δεν καταδέχτηκαν να χειροκροτήσουν, αλλά πολλοί εξ αυτών την κοιτούσαν υποτιμητικά (ίσως εξαιτίας των ρούχων που επέλεξε να φορέσει). Αντίστοιχα κακή συμπεριφορά είχε επιδείξει στα Bafta ο παρουσιαστής Στίβεν Φράι, ο οποίος την χαρακτήρισε «η κυρία με τα ζουζούνια» και μετά τις επιθέσεις εναντίον του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Twitter.

Ο εναρκτήριος λόγος του παρουσιαστή Κρις Ροκ ήταν -όπως αναμενόταν- πολιτικά φορτισμένος. Ο παρουσιαστής είπε ότι το Χόλιγουντ είναι ρατσιστικό και ζήτησε περισσότερες ευκαιρίες για τους μαύρους ηθοποιούς, ενώ παράλληλα στράφηκε και κατά ορισμένων που ζητούσαν μποϊκοτάζ, όπως το ζεύγος Σμιθ. Λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε βίντεο με μαύρους πρωταγωνιστές στις λευκές ιστορίες που αφηγήθηκαν φέτος οι οσκαρικές ταινίες. Η καλύτερη στιγμή του βίντεο; Όταν ο ίδιος ο Κρις Ροκ ερμήνευσε τον «μαύρο αστροναύτη» που κανείς δεν θέλει να φέρει πίσω στη Γη.



Την εμφάνιση της ηθοποιού Στέισι Ντας στη σκηνή λίγοι κατάλαβαν. Η ηθοποιός που είχε ταχθεί κατά του Black History Month εμφανίστηκε, αφού ο Κρις Ροκ την παρουσίασε ως «νέα διευθύντρια του προγράμματος προσέγγισης μειονοτήτων μας». Η ίδια προσπάθησε να εξηγήσει το αστείο σε ανάρτησή της λίγο αργότερα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ, αλλά κανένας δεν το χάρηκε όπως η Κέιτ Γουίνσλετ. Η κάμερα έδειξε την ηθοποιό -και συμπρωταγωνίστρια του Ντι Κάπριο στον «Τιτανικό»- να έχει βουρκώσει στη διάρκεια του ευχαριστήριου λόγου του Ντι Κάπριο.



Τα... drones του Star Wars ανέβηκαν στη σκηνή και ο Τζέικομπ Τρέμπλεϊ τέντωσε τον λαιμό του για να τα δει. Από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς.

Πώς γιόρτασε η Μπρι Λάρσον το Όσκαρ Ερμηνείας της; Με ένα ζευγάρι all-star και ένα μπέργκερ. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγα χρόνια και ο Ανγκ Λι είχε γιορτάσει το δικό του Όσκαρ Σκηνοθεσίας, επιλέγοντας το ίδιο έδεσμα.



Η αναφορά του Τζάρεντ Λίτο στην «περούκα» που χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί στα γεννητικά τους όργανα. «Εάν δεν ξέρετε τι εννοώ, να το googlάρετε» είπε παρουσιάζοντας το Όσκαρ Μακιγιάζ, ενώ οι γνωρίζοντες από κάτω ήδη γελούσαν.

Παρούσα στα Όσκαρ ήταν και η... αρκούδα που τα έβαλε με τον Ντι Κάπριο. Και σύμφωνα με κάποιες από τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται να πέρασε ιδιαίτερα καλά.



Ο Κρις Ροκ ανέβασε τρία παιδιά ασιατικής καταγωγής στη σκηνή, λέγοντας ότι εργάζονται για την εταιρεία που συγκεντρώνει τα στοιχεία από τις ψήφους των μελών της Ακαδημίας. Και στη συνέχεια είπε ότι μπορεί να έχουν φτιάξει τα κινητά τηλέφωνα των παρευρισκομένων. Δεν γέλασε κανείς.

Ο Σάσα Μπάρον Κοέν βγήκε στη σκηνή ως Ali G και είπε τα δικά του -στηλιτεύοντας και τα λευκά Όσκαρ. Στη συνέχεια αποκάλυψε πως η Ακαδημία δεν του είχε δώσει καμία απολύτως έγκριση να το κάνει αυτό.

Ο Λούις Σ. Κ. έθεσε μόλις υποψηφιότητα για επόμενος παρουσιαστής των Όσκαρ. Βγήκε να παρουσιάσει το βραβείο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, σημειώνοντας ότι «αυτοί οι άνθρωποι δεν θα γίνουν ποτέ πλούσιοι όσο ζουν» και ότι το Όσκαρ «θα επιστρέψει σπίτι μέσα σε ένα Honda Civic».

Το ελληνικό Internet έμαθε τον Μιχάλη Παλαιοδήμο, ελληνικής καταγωγής διευθυντή φωτογραφίας που κέρδισε Όσκαρ για τη μικρού μήκους ταινία «Stutterer».



Αγγελική Στελλάκη
Newsroom ΔΟΛ
Categories: ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!