Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Πέθανε ο άνθρωπος που προσπαθούσε να διασχίσει την Ανταρκτική με τα πόδια
Σαν είδηση από άλλη εποχή η είδηση του θανάτου του Βρετανού εξερευνητή Χένρι Γουέρσλι. Ο Γουέρσλι, πρώην στρατιωτικός, 55 ετών, ήταν ο άνθρωπος που επιχείρησε να σπάσει πολλά ρεκόρ διασχίζοντας την Ανταρκτική με τα πόδια.
Τραγική ειρωνεία ( ή ίσως και όχι), ο Γουέρσλι πέθανε μόλις 48 χλμ πριν φτάσει στο στόχο του!
Τραγική αν σκεφτεί κανείς ότι είχε ήδη διασχίσει πεζός (!) απόσταση 1.600 χιλιομέτρων στην Ανταρκτική και υπέφερε από εξάντληση και αφυδάτωση.

Ο 55χρονος αναγκάστηκε να καλέσει σε βοήθεια την 71η μέρα του παράτολμου εγχειρήματος του. Τα σωστικά συνεργεία τον μετέφεραν σε νοσοκομείο της Πούντα Αρένας, στο νότιο άκρο της Χιλής, όπου και πέθανε χθες, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του. Οι γιατροί διέγνωσαν επιπλέον βακτηριακή περιτονίτιδα. "Με σπαρακτική λύπη σας ανακοινώνω ότι ο σύζυγός μου Χένρι Γουέρσλι πέθανε συνεπεία πλήρους ανεπάρκειας των οργάνων του", εξηγεί σε ανακοίνωσή της η σύζυγός του.
Ο Βρετανός εξερευνητής είχε δύο παιδιά.
Το σχέδιο του Γουέρσλι ήταν να ολοκληρώσει την διέλευση της Ανταρκτικής που είχε αφήσει ανολοκλήρωτη ο εξερευνητής Ερνεστ Σέικλετον το 1915. Σύμφωνα με τους διοργανωτές του εγχειρήματος, θα ήταν η πρώτη φορά που κάποιος θα διέσχιζε την Ανταρκτική μόνος, πεζή και χωρίς βοήθεια.
"Ήταν ένας άνθρωπος που έδειξε μεγάλο θάρρος και αποφασιστικότητα" ανακοίνωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, χορηγός της αποστολής. "Χάσαμε ένα φίλο, αλλά θα παραμείνει για εμάς όλους πηγή έμπνευσης", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η προσπάθεια του Χένρι Γουέρσλι επέτρεψε τη συγκέντρωση περισσότερων των 130.000 ευρώ υπέρ των τραυματισμένων στρατιωτικών μέσω του Endeavour Fund, το οποίο υποστηρίζεται από τον δούκα και την δούκισσα του Κέμπριτζ.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!