Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Οι Ρόλινγκ Στόουνς μπαίνουν στο στούντιο
Με όρους μάρκετινγκ η είδηση ήρθε στην ώρα της: προτού ολοκληρωθεί η χρονιά, οι «Κυλιόμενοι Λίθοι» θα ξεκινήσουν να δουλεύουν πάνω σε ένα καινούριο άλμπουμ. Δεν έπεσε βέβαια σαν κεραυνός εν αιθρία -το είχε υπονοήσει και ο Κιθ Ρίτσαρντς τον Σεπτέμβριο τοποθετώντας την έναρξη των εργασιών κάπου μέσα στο 2016.

Την Πέμπτη όμως, ο Ρόνι Γουντ έθεσε το νέο χρονοδιάγραμμα: «Ίσως μπούμε στο στούντιο τον Δεκέμβριο για να κάνουμε μερικές ηχογραφήσεις και να δούμε τι θα συμβεί μετά», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του αμερικανικού καναλιού ABC. «Θα είναι τα προκαταρκτικά για ένα νέο άλμπουμ. Ξεκινάμε έτσι λοιπόν και βλέπουμε. Ένα βήμα τη φορά».

Ο δισταγμός του, ίσως οφείλεται στο ότι οι «δεινόσαυροι» Rolling Stones έχουν να κυκλοφορήσουν νέο δίσκο εδώ και δέκα χρόνια. Ο τελευταίος ήταν το «A bigger bang» του 2005, ο οποίος είχε φτάσει στο νούμερο 2 των βρετανικών καταλόγων επιτυχιών και στο νούμερο 3 των αμερικανικών.

Έκτοτε ηχογράφησαν δύο νέα τραγούδια, που συμπεριλήφθηκαν στην επετειακή για τα πενήντα χρόνια της μπάντας συλλογή, το «GRRR!» του 2012: τα «One more shot» και «Doom and Gloom». Ρετουσάρισαν επίσης μερικά παλιά: οι deluxe εκδόσεις των «Some Girls» και «Exile on Main Street», περιλάμβαναν νέα φωνητικά από τον Μικ Τζάγκερ.

Σχολιάζοντας από τη μεριά του την πιθανότητα ενός καινούριου δίσκου, ο Τζάγκερ δήλωνε στο περιοδικό Rolling Stone μερικούς μήνες πριν: «θα ήταν πολύ ωραία, έχω αρκετά καινούρια τραγούδια που έγραψα τα τελευταία χρόνια. Έχω μερικά πολύ καλά demo και θα ήθελα πολύ να τα ηχογραφήσω. Ας το ελπίσουμε λοιπόν».
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!