Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Η Bild δημοσίευσε έγγραφο που «καίει» τον ΜπεκενμπάουερΣε δύσκολη θέση είναι, πλέον, ο Φραντς Μπεκενμπάουερ μετά τις νέες αποκαλύψεις για την εξαγορά ψήφων για την ανάθεση του Μουντιάλ 2006 στη Γερμανία. Σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας, «Bild», υπάρχει στα χέρια της δικαιοσύνης έγγραφο που φέρει την υπογραφή του «Κάιζερ» και μέσω του οποίου έγινε η δωροδοκία μελών της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο τότε πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης του παγκοσμίου κυπέλλου υπέγραψε έγγραφο, με ημερομηνία 6 Ιουλίου του 2000, δηλαδή μόλις τέσσερις μέρες πριν από την απόφαση της FIFA να αναθέσει τη διοργάνωση στη Γερμανία και με το οποίο προώθησε τα 6.7 εκατ. ευρώ.

Να θυμίσουμε πως ο «Κάιζερ» είναι, επίσης, υπό διερεύνηση για τη μη συνεργασία του με τις αρχές στην έρευνα για την ανάθεση των Μουντιάλ του 2018 και του 2022. Η εισαγγελία της Φρανκφούρτης έχει επικεντρώσει την έρευνά της στην «περίεργη» πληρωμή ύψους 6.7 εκατ. ευρώ από την οργανωτική επιτροπή του παγκοσμίου κυπέλλου του 2006 προς τη FIFA, τα χρήματα της οποίας ενδέχεται να μην έχουν χρησιμοποιηθεί όπως προβλεπόταν.

Ο ίδιος ο Μπεκενμπάουερ διέψευσε, με κατηγορηματικό τρόπο, τα δημοσιεύματα που αποκάλυψαν πριν από μερικές μέρες, ότι η ομοσπονδία φέρεται να εξαγόρασε τη διοργάνωση του 2006 πληρώνοντας αυτό το ποσό σε μέλη της FIFA, αλλά οι νέες αποκαλύψεις τον φέρνουν σε πολύ δυσχερή θέση.

Να σημειώσουμε πως ο πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (DFB), Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, υπέβαλε προχθές την παραίτησή του για το συγκεκριμένο σκάνδαλο, το οποίο αμαύρωσε τη φήμη της DFB. Ο Νίρσμπαχ δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την αμφιλεγόμενη καταβολή στη FIFA, ποσό που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τη δωροδοκία στελεχών της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.

Τον Ιούλιο του 2000 η Γερμανία επικράτησε 12-11 στη σχετική ψηφοφορία της Νότιας Αφρικής, η οποία θεωρείτο φαβορί και τελικά διοργάνωσε το Μουντιάλ του 2010, και κατέκτησε το δικαίωμα να φιλοξενήσει την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» ο βαθύπλουτος ιδιοκτήτης της πολυεθνικής αθλητικής εταιρίας «Adidas», Ρόμπερτ Λούις Ντρέιφους, δάνεισε το ποσό αυτό, το 2000, στην επιτροπή διεκδίκησης του Μουντιάλ 2006, με σκοπό να εξαγοράσουν οι Γερμανοί ψήφους παραγόντων της FIFA.

Εντελώς «τυχαία» στη συνέχεια ο Ντρέιφους κέρδισε το διαγωνισμό της FIFA και ανέλαβε τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία και του 2010 στη Νότια Αφρική. Δικαιώματα που απέφεραν στην εταιρία του κέρδη εκατοντάδων εκατ. ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!