Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015


Η Ford δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και στηρίζεται σε διεθνείς έρευνες για να χαράξει τη στρατηγική της.

Η τελευταία έρευνα της διακεκριμένης μάρκας αποκαλύπτει στοιχεία τα οποία θα αξιολογηθούν από ειδικές ομάδες, οι οποίες στη συνέχεια θα προτείνουν αλλαγές στην πορεία της φίρμας που κατασκευάζει οδηγοκεντρικά μοντέλα.

Το σημαντικότερο εύρημα της έρευνας Ford Car Buying Trends 2015 για τις τάσεις των αγοραστών είναι πως οι Ευρωπαίοι οδηγοί αναγνωρίζουν τη χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών ημιαυτόνομης οδήγησης.

Η τεχνολογία που βοηθά τους οδηγούς να παρκάρουν, να αποφεύγουν συγκρούσεις και να διατηρούν μία σταθερή ταχύτητα και απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα παρουσιάζει σημαντική αύξηση δημοτικότητας.

Ενα στα τρία αυτοκίνητα Ford που πωλήθηκαν πέρυσι εφοδιάζονταν με συστήματα παρκαρίσματος που βοηθούν τους οδηγούς να εντοπίζουν και να παρκάρουν σε χώρους στάθμευσης.

Συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, σχεδόν διπλάσιος αριθμός αυτοκινήτων εφοδιάζονταν με τεχνολογία αυτόματου φρεναρίσματος.

Πάνω από τα μισά από τα Ford που πωλήθηκαν στην Ευρώπη ήταν εφοδιασμένα με συστήματα cruise control και σχεδόν όλα στην Τουρκία.

Πάνω από τους τρεις στους τέσσερις οδηγούς αγοράζουν αυτοκίνητα με συστήματα φωνητικού ελέγχου (voice-control) που χρησιμοποιούνται για τηλεφωνικές κλήσεις, αναπαραγωγή μουσικής, ανεύρεση εστιατορίων και εισαγωγή προορισμού πλοήγησης.

Το λευκό ήταν το δημοφιλέστερο χρώμα, μπροστά από το μαύρο, ασημί, γκρι και το μπλε που σημείωσε την ταχύτερη αύξηση δημοτικότητας.

Πέρυσι το 78 % των οχημάτων Ford ήταν εφοδιασμένα με συστήματα φωνητικής ενεργοποίησης SYNC - αύξηση 10 % συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Οι περισσότεροι πελάτες πέρυσι προτίμησαν ένα 5θυρο αυτοκίνητο (52%) και ακολούθησαν οι αγοραστές wagon (37%).

Η συντριπτική πλειοψηφία (98%) επέλεξε εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ. Οι προτιμήσεις για μηχανικά έναντι αυτόματων κιβωτίων συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά έμειναν σχεδόν απαράλλακτες.

Οδηγοί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες παρέμειναν σταθεροί στην προτίμησή τους υπέρ του μηχανικού κιβωτίου με ποσοστό 83%. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 97% και στην Ιρλανδία στο 96%.

real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!