Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015


Η τραγική αυτή ημερομηνία του 2001, όπου τρία αεροσκάφη οδηγήθηκαν από αεροπειρατές και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο κοστίζοντας τη ζωή σε περίπου 3 χιλιάδες ανθρώπους, έχει πλέον χαραχτεί στη μνήμη όλων. Δείτε μερικά facts που ίσως δεν ξέρατε γι’ αυτή την ημέρα.
1. Έρευνα έδειξε ότι μια εβδομάδα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, η κατανάλωση αλκοόλ στην περιοχή του Μανχάταν αυξήθηκε κατά 25% και η κατανάλωση καπνού κατά 10%. Η χρήση μαριχουάνας αυξήθηκε κατά 3,2%, ενώ η προσέλευση σε εκκλησίες και συναγωγές κατά 20%.
2. Ο αριθμός των παιδιών που έχασαν ένα γονιό την ημέρα αυτή είναι 3.051. Δεκαεφτά μωρά γεννήθηκαν από γυναίκες που έχασαν τους συζύγους τους κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.
3.  Χρειάστηκαν 100 ημέρες προκειμένου να σβήσουν οι πυροσβέστες όλες τις φωτιές που ξεκίνησαν την ημέρα του χτυπήματος.
WWW.WIKIPEDIA.COM
4. Τρεις ώρες πριν τις επιθέσεις, ένα μηχάνημα που ονομαζόταν Random Event Generator στο Πανεπιστήμιο Princeton προέβλεψε ότι θα συνέβαινε ένα καταστροφικό γεγονός. 5. Τα 4 κορυφαία θέματα αναζήτησης στη Google την εβδομάδα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα ήταν Νοστράδαμος, CNN, The World Trade Center και Osama Bin Laden.
6. Οι επιστήμονες εκμεταλλεύτηκαν τις 3 ημέρες απαγόρευσης πτήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες για να εξετάσουν τις επιδράσεις των αεροπλάνων στην ατμόσφαιρα. Βρήκαν ότι οι ημέρες ήταν λίγο πιο ζεστές και οι νύχτες πιο δροσερές, αναφέροντας ότι τα ίχνη καυσαερίων που μένουν στον ουρανό συμπεριφέρονται σαν σύννεφα, προστατεύοντας τη Γη από τον ήλιο την ημέρα και «παγιδεύοντας» τη ζέστη κατά τη διάρκεια της νύχτας.
7. Για πρώτη φορά μέσα σε 40 χρόνια, ένα μαύρο κουτί που βρέθηκε δεν έδωσε κανένα δεδομένο.
8. Ανάμεσα στα χαλάσματα βρέθηκαν 437 ρολόγια, 144 δαχτυλίδια αρραβώνων και 65 χιλιάδες άλλα προσωπικά αντικείμενα.
9. Ένας από τους ήρωες της ημέρας ήταν και ένα σκυλί Labrador, η Roselle, το οποίο οδήγησε το τυφλό αφεντικό του, Michael Hingson, 78 ορόφους κάτω στο Βόρειο Πύργο κι έπειτα στο σπίτι ενός φίλου.
10. Μόλις 291 άψυχα σώματα βρέθηκαν «ανέπαφα» στα χαλάσματα. Οι γονείς της 22χρονης Lisa Anne Frost, η οποία ταξίδευε στην United Flight 175 που χτύπησε τον Νότιο Πύργο, έπρεπε να περιμένουν σχεδόν 1 χρόνο μέχρι να βρεθεί κάτι που να ανήκει στην κόρη τους.
  clickatlife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!