Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Νέος σάλος στην Ιταλία με φόντο την υπερλούξ κηδεία του μαφιόζου
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση της εκπομπής Porta a Porta να φιλοξενήσει τους συγγενείς του μαφιόζου Βιτόριο Καζαμόνικα, η κηδεία του οποίου έγινε υπερθέαμα που θύμιζε άλλες εποχές.

Ο Βιτόριο Καζαμόνικα απεβίωσε τον περασμένο Αύγουστο και οι συγγενείς του αποφάσισαν να του οργανώσουν μια ιδιαίτερα θεαματική κηδεία, κατά την οποία ελικόπτερο έρανε με ροδοπέταλα τoν ναό, ενώ στην είσοδο της εκκλησίας έβλεπε κανείς φωτογραφίες του αποθανόντος με τη λεζάντα «κατέκτησες την Ρώμη, τώρα να κατακτήσεις τον ουρανό».

Ο δημοσιογράφος Μπρούνο Βέσπα κάλεσε την κόρη του Καζαμόνικα στην εκπομπή του, σε στούντιο του Rai Uno, για να την ρωτήσει «για ποιο λόγο ο πατέρας της ντυνόταν με λευκά ρούχα, σαν τον πάπα».

Η ίδια απάντησε ότι «ήταν η ενδυμασία που ο ίδιος προτιμούσε» και ότι «ο πατέρας της ήταν καλός σαν τον πάπα Ιωάννη Παύλο Β', αλλά έμοιαζε με τον πάπα Φραγκίσκο».

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς μια τέτοια εκπομπή μπορεί να θεωρηθεί συμβατή με την αποστολή της δημόσιας τηλεόρασης» σχολιάσε ο Μικέλε Ανσάλντι, του Δημοκρατικού Κόμματος, μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής που παρακολουθεί την λειτουργία της Rai.

Επίσης ο κεντροαριστερός γερουσιαστής Φράνκο Μιραμπέλι έκανε γνωστό ότι η κοινοβουλευτική επιτροπή κατά της μαφίας θα ασχοληθεί άμεσα με το θέμα, ζητώντας να πάρουν θέση επί της εκπομπής τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Rai και της ιταλικής ένωσης συντακτών».

Ο Μπέπε Γκρίλο, ιδρυτής του κινήματος Πέντε Αστέρων, έκανε λόγο για «παραμαφιόζικη δημόσια τηλεόραση» ενώ την επιλογή της εκπομπής καταδίκασε και ο πρόεδρος των «Δημοκρατικών» Ματέο Ορφίνι, σύμφωνα με τον οποίο «το να φιλοξενηθούν στην τηλεόραση οι συγγενείς του Καζαμόνικα ήταν μεγάλο λάθος».

Η οργάνωση του Δημοκρατικού Κόμματος της Ρώμης, σε επίσημη ανακοίνωσή της, τονίζει ότι «το χθεσινοβραδινό σόου της εκπομπής Porta a Porta, το οποίο αναγκάσθηκαν να παρακολουθήσουν πρώτα απ' όλα οι κάτοικοι της Ρώμης, ήταν προσβλητικό και πρέπει να θεωρηθεί, κατά συνέπεια, απόλυτα καταδικαστέο».

Η εφημερίδα Corriere della Sera επισημαίνει ωστόσο ότι η χθεσινή εκπομπή του Μπρούνο Βέσπα εξασφάλισε ποσοστό τηλεθέασης του 14,54%, το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα ικανοποιητικό.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!