Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015


Με κεντρικό σύνθημα «Παίζω κουτσό και διασκεδάζω», 100 παιδιά ηλικίας 7-12 ετών, θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση που διοργανώνει η Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ, με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με το κουτσό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη και ώρες 9.30 έως 11.30, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου του ΑΠΘ.
Το παραδοσιακό παιχνίδι κουτσό επιλέχθηκε ως βασική αθλητική δραστηριότητα του προγράμματος «Junior Hop», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Erasmus+ Sport) και έχει στόχο την προώθηση της συμμετοχής στον αθλητισμό και τη συνειδητοποίηση της σημασίας της υγείας.
«Πρόκειται για ένα παιχνίδι που μπορούν να το παίξουν παιδιά όλων των ηλικιών και ικανοτήτων και δεν απαιτεί ιδιαίτερη υλικοτεχνική υποδομή. Το κουτσό, μαζί με άλλα παραδοσιακά παιχνίδια, μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική εναλλακτική πρόταση για την άσκηση των παιδιών και την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας κατά την παιδική ηλικία» αναφέρει ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος, Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, Βασίλης Μπαρκούκης.
Συντονιστής του προγράμματος είναι η «Junior Hop Association» από τη Ρουμανία και στο πρόγραμμα συμμετέχουν φορείς, από την Ελλάδα (Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ), τη Βουλγαρία (Association for the Development of Sport & Culture Footura), την Τουρκία (Sitka Kocman Muğla University) και τη Δημοκρατία της Τσεχίας (Association Hodina H), σχηματίζοντας ένα δίκτυο οργανισμών, με σκοπό να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των παιδιών στον αθλητισμό.
Αμέσως επόμενος στόχος είναι η συνδιοργάνωση του ΑΠΘ με τους εταίρους του προγράμματος, του μεγαλύτερου παιχνιδιού κουτσό στον κόσμο, με 100 παιχνίδια κουτσό και με στόχο τη συμμετοχή 7.000 παιδιών. Πρόκειται για την κεντρική εκδήλωση του προγράμματος που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (European Week of Sport), το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στο πάρκο Cismigiu στο Βουκουρέστι.
Η εκδήλωση αναμένεται να σπάσει το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ συμμετοχής παιδιών σε παιχνίδια κουτσό και να καταχωρηθεί στο βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ «Γκίνες»(Guinness World Records).
naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!