Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015


Οι ειδικοί είναι ξεκάθαροι με το πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε με τη χρήση αλατιού στη διατροφή μας, ενώ η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη δεν πρέπει να ξεπερνά τα 6 γραμμάρια, δηλαδή το 1 κουταλάκι ή τα 2.300 mg νατρίου. Αν πιστεύετε ότι έχετε περιθώρια για μερικούς κόκκους αλατιού ακόμη στη διατροφή σας, δοκιμάστε να πασπαλίσετε λίγο στα παρακάτω φρούτα και δείτε πώς μεταμορφώνεται η γεύση τους.
Ανανάς: μοιάζει παράδοξο, αλλά λίγο αλάτι κάνει τον ανανά ακόμη πιο γλυκό.
Γκρέιπφρουτ: αντικαταστήστε τη ζάχαρη με λίγο αλάτι και θα δείτε τι εννοούμε.
Αβοκάντο: τίποτα δεν αναδεικνύει περισσότερο την κρεμώδη γεύση του αβοκάντο από λίγο αλάτι. Ροδάκινα: το κλασικό αλάτι συνδυάζεται ιδανικά, αλλά, αν σας βρίσκεται λίγο καπνιστό αλάτι, ακόμα καλύτερα.
Ντομάτα: λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι μπορούν να μετατρέψουν το αγαπημένο αυτό φρούτο-λαχανικό στο απόλυτο σνακ.
Πράσινα μήλα: δοκιμάστε τα με αλάτι κοσέρ. Καρπούζι: για πιο έντονη γεύση.
Πεπόνι: το αλάτι ελέγχει λίγο τη γλυκύτητά του.
Φράουλες: «μπερδέψτε» τη ζάχαρη με το αλάτι και δείτε πόσο διαφορετικές γίνονται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!