Οι ειδικοί είναι ξεκάθαροι με το πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε με τη χρήση αλατιού στη διατροφή μας, ενώ η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη δεν πρέπει να ξεπερνά τα 6 γραμμάρια, δηλαδή το 1 κουταλάκι ή τα 2.300 mg νατρίου. Αν πιστεύετε ότι έχετε περιθώρια για μερικούς κόκκους αλατιού ακόμη στη διατροφή σας, δοκιμάστε να πασπαλίσετε λίγο στα παρακάτω φρούτα και δείτε πώς μεταμορφώνεται η γεύση τους.
Ανανάς: μοιάζει παράδοξο, αλλά λίγο αλάτι κάνει τον ανανά ακόμη πιο γλυκό.
Γκρέιπφρουτ: αντικαταστήστε τη ζάχαρη με λίγο αλάτι και θα δείτε τι εννοούμε.
Ντομάτα: λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι μπορούν να μετατρέψουν το αγαπημένο αυτό φρούτο-λαχανικό στο απόλυτο σνακ.
Πεπόνι: το αλάτι ελέγχει λίγο τη γλυκύτητά του.
Φράουλες: «μπερδέψτε» τη ζάχαρη με το αλάτι και δείτε πόσο διαφορετικές γίνονται.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου