Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015


Πλέον γνωρίζετε τα είδη της μπίρας, μάθατε πώς να τη συνδυάζετε με φαγητό, ξέρετε ποια είναι τα καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για να την απολαύσετε, αλλά και περίεργα συστατικά που μπορεί να την αποτελούν. Τώρα ήρθε η ώρα να την απολαύσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με 5 κόλπα που θα σας εκπλήξουν!
Πώς να παγώσετε μια ζεστή μπίρα σε 5 λεπτά
Οι λάτρεις της βύνης και του λυκίσκου ξέρουν καλά ότι μια ζεστή μπίρα είναι ό,τι χειρότερο, ειδικά μια ζεστή καλοκαιρινή ημέρα. Αν λοιπόν αναζητάτε τη δροσιά της και δεν θέλετε να περιμένετε ώρες μέχρι να παγώσει στο ψυγείο, τυλίξτε το μπουκάλι με χαρτί κουζίνας και βάλτε το στην κατάψυξη για 5 λεπτά. Θα διαπιστώσετε ότι σε αυτό το μικρό διάστημα θα έχει παγώσει ακριβώς όπως τη θέλατε.

Πώς να την ανοίξετε χωρίς ανοιχτήρι
Το αιώνιο πρόβλημα: έχετε μπίρα, αλλά δεν έχετε ανοιχτήρι. Για να την ανοίξετε, διπλώστε ένα κομμάτι χαρτί στη μέση, στρίψτε το και διπλώστε πάλι στη μέση. Όπως κρατάτε το χαρτί, διπλώστε το άλλες δύο φορές στη μέση (χωρίς να το στρίψετε), μέχρι να έχει μακρόστενο σχήμα και άλλη μια τελευταία στη μέση (αφού το στρίψετε αυτή τη φορά). Πιάστε το διπλωμένο χαρτί κρατώντας τα άκρα του μέσα στη χούφτα σας και σπρώξτε το καπάκι με το μέρος που στρογγυλεύει. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο κλειστό μπουκάλι και με το καπάκι του να σπρώξετε το καπάκι της μπίρας που θέλετε να πιείτε.
Πώς να διατηρήσετε μια παγωμένη κανάτα μπίρας…παγωμένη
Έχετε φτιάξει κατάσταση στο σπίτι κι έχετε φροντίσει να υπάρχει παγωμένη μπίρα για όλους σε μια δροσερή κανάτα, αλλά δυστυχώς μετά από λίγο η κανάτα χάνει τη δροσιά της και το περιεχόμενό της γίνεται αυτό που όλοι απεχθάνονται: ζεστό. Για να σώσετε την κατάσταση, τοποθετήστε μέσα στη μπίρα ένα (καθαρό) πλαστικό ποτήρι με παγάκια κι αφήστε το, προσέχοντας να μη χυθούν μέσα.
Τι να κάνετε τη μπίρα που έχασε το ανθρακικό της
Εδώ θα απολαύσετε τη μπίρα με ένα διαφορετικό τρόπο, αν έχει χάσει το ανθρακικό της. Τοποθετήστε τη σε ένα μπουκάλι με σπρέι και αξιοποιήστε τη στα μαλλιά σας. Η πρωτεΐνη της βοηθά τα μαλλιά να γίνουν πιο υγιή και λαμπερά.

Πώς να απαλλαχτείτε από τον πολύ αφρό
Ο επιθυμητός αφρός σε ένα ποτήρι μπίρας σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να φτάνει τα περίπου 2 δάχτυλα κι αυτό γιατί σε αυτή την ποσότητα κρατάει τα αρώματά της. Αν όμως σας προκύψει λίγος αφρός παραπάνω και θέλετε να τον ξεφορτωθείτε αντί να τον πιείτε, υπάρχει ένα κάπως αλλόκοτο κόλπο γι’ αυτό. Τρίψτε 2 δάχτυλα του ενός χεριού στη μύτη σας για να πάρετε τη λιπαρότητά της και έπειτα ακουμπήστε τα στον αφρό, κάνοντας μια κυκλική κίνηση. Θα δείτε σιγά-σιγά ότι η λιπαρότητα μειώνει την ένταση των φυσαλίδων κι ο αφρός αρχίζει να υποχωρεί.
Και για του λόγου το αληθές, δείτε τα παραπάνω κόλπα στο youtube εδώ.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!