Κυριακή 12 Ιουλίου 2015



Μπορεί πολλοί να πιστεύουν πως το πιο θανατηφόρο ζώο του πλανήτη είναι κάποιος καρχαρίας ή οι αρκούδες, ωστόσο μία έρευνα αποδεικνύει πως το να είναι ένα ζώο τρομακτικό, δεν σημαίνει κιόλας πως είναι το πιο επικίνδυνο.
Σύμφωνα με την έρευνα, την οποία δημοσιεύει το περιοδικό GOOD και ο Independent, τα κουνούπια είναι ο ζωντανός οργανισμός που θα έπρεπε να μας τρομάζει περισσότερο.
Ένα κουνούπι μπορεί να μεταδώσει αρκετές ασθένειες, από τις οποίες χάνουν τη ζωή τους περίπου 725 χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο, όπως διαπιστώνει η έρευνα.
Ο άνθρωπος αποτελεί το δεύτερο πιο επικίνδυνο ον, καθώς ευθύνεται για τον θάνατο 425 χιλιάδων συνανθρώπων του κάθε χρόνο, ενώ την τρίτη θέση στη λίστα καταλαμβάνουν τα… σαλιγκάρια του γλυκού νερού,  τα οποία μεταδίδουν ασθένειες που ευθύνονται για τον θάνατο 60 χιλιάδων ανθρώπων κάθε έτος.
Την πρώτη πεντάδα κλείνουν παρασιτικά σκουλήκια και φίδια, ενώ ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, ο σκύλος, βρίσκεται στην έκτη θέση.
Τη δεκάδα συμπληρώνουν ένα είδος κοριού, η μύγα τσε τσε, οι κροκόδειλοι και οι ιπποπόταμοι, ενώ πιο πίσω στην κατάταξη βρίσκονται ορισμένα από τα πιο άγρια ζώα, όπως τα λιοντάρια, οι λύκοι και οι καρχαρίες.
naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!