Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Samsung-Galaxy-S4-mini-01
Μία εταιρεία mobile security προειδοποιεί για ένα κενό ασφαλείας στα Samsung Galaxy smartphones, το οποίο φέρεται να επηρεάζει 600 εκ. συσκευές. 
Σύμφωνα με το ZDNet, το κενό ασφαλείας στα Samsung Galaxy smartphones φέρεται να οφείλεται στα πακέτα γλώσσας του πληκτρολογίου, τα οποία αναβαθμίζονται με μη κρυπτογραφημένη εντολή, στοιχείο που μπορεί να ανοίξει την πόρτα σε εισαγωγή κακόβουλου λογισμικού. Η εταιρεία ασφαλείας NowSecure, η οποία ειδικεύεται στο πεδίο του mobile security, προειδοποιεί ότι το εν λόγω πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι συσκευές που έχουν αγοραστεί τα τελευταία δύο χρόνια και ανήκουν στην οικογένεια Galaxy.
H Samsung φέρεται να είναι ενήμερη για το κενό ασφαλείας από τη διαδικασία αναβάθμισης του πληκτρολογίου Swiftkey, από τον Δεκέμβριο του 2014, σύμφωνα με το ZDNet. H Swiftkey δηλώνει ότι δεν επηρεάζεται το λογισμικό της και το πρόβλημα αφορά στην συσκευή. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι μέσω της αναβάθμισης του πληκτρολογίου, μπορεί κάποιος να αποκτήσει έλεγχο του GPS, των αισθητήρων του smartphone, να πάρει στοιχεία από την χρήση εφαρμογών και να διαβάσει την ηλεκτρονική αλληλογραφία του κατόχου ενός Samsung Galaxy.
Σύμφωνα με το Forbes, η Samsung έδρασε μετά την σχετική ενημέρωση της NowSecure και επικοινώνησε με τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για να βρεθεί λύση στο ζήτημα, αν και δεν προέβη σε κάποια επίσημη ενημέρωση για το τι έκανε τελικά.
pestaola.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!