Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Σοκ προκαλεί η δολοφονία ενός 6χρονου παιδιού, στο Μεξικό από ανήλικους φίλους του, ηλικίας 12-15 ετών.

Ο μικρός Marquez φαίνεται πως προσκλήθηκε σε παιχνίδι από τα υπόλοιπα νεαρά παιδιά και όταν ο εξάχρονος δέχτηκε του είπαν ότι επρόκειτο να προσποιηθούν μια απαγωγή. Όπως αναφέρει το protothema, έδεσαν τα χέρια και τα πόδια του αγοριού και στη συνέχεια, τον ξυλοκόπησαν με ένα ραβδί που καλυπτόταν από αγκάθια. Μετά τον λιθοβόλησαν, ενώ ο θάνατος του μικρού προκλήθηκε αργότερα, όταν τον στραγγάλισαν, πιέζοντας του το ραβδί στο λαιμό . Αφότου είχε πεθάνει, ένα από τα παιδιά τον μαχαίρωσε στην πλάτη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το σώμα του άτυχου μικρού βρέθηκε θαμμένο σε έναν ρηχό τάφο στη βόρεια μεξικανική πόλη της Chihuahua νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου - δύο ημέρες μετά την εξαφάνισή του.

Οι φερόμενοι ως δολοφόνοι, ένα αγόρι ηλικίας 12 ετών, δύο κορίτσια ηλικίας 13 ετών και δύο άλλα αγόρια, ηλικίας 15 ετών, είχαν καλύψει τον τάφο με αγριόχορτα, ενώ είχαν ρίξει μέσα και ένα νεκρό ζώο, σύμφωνα με τις αρχές. Σύμφωνα την τοπική νομοθεσία, τρία από τα πέντε παιδιά είναι πολύ μικρά, ώστε να δικαστούν.

Οι αρχές ανακάλυψαν το σώμα του Christopher, όταν η μητέρα ενός από τα 15χρονα αγόρια τηλεφώνησε στην αστυνομία για να τους πει ότι είχε ανακαλύψει πως ο γιος της είχε συμμετάσχει στη δολοφονία. Ο ίδιος και το άλλο 15χρονο αγόρι αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη, αλλά τα τρία μικρότερα παιδιά, που είναι κάτω των 14, δεν θα δικαστούν.
Τραγική φιγούρα η μητέρα του Christopher, η οποία είχε δηλώσει την εξαφάνιση του γιου της το βράδυ της Πέμπτης. Όπως ανέφερε: "αυτό που θέλω είναι δικαιοσύνη. Εάν δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη, να είστε βέβαιοι πως θα αποδοθεί από τα δικά μας χέρια.
Εγώ, ως μαμά, απαιτώ δικαιοσύνη. Πώς γίνεται να αφεθούν αυτά τα παιδιά ελεύθερα;", ενώ συγκλονισμένη συμπλήρωσε: "δεν έχουν κάνει αυτά τα φρικτά πράγματα σε ένα σκυλί, τα έκαναν σε παιδί".

http://www.thestival.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!