Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Αγκαλιά με τον πρώτο του τίτλο στο βόλεϊ ο ΠΑΟΚ
Άλμα... τίτλου έκανε ο ΠΑΟΚ που επιβλήθηκε με 3-2 σετ και τρομερή ανατροπή του Ολυμπιακού στο κλειστό του Ρέντη και βρίσκεται ένα βήμα μακριά απ' την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.
Με τους Γκόμεζ και Χιμένεζ για ακόμα μια φορά να μετατρέπουν το ματς σε προσωπική υπόθεση, αλλά και τρομερά ψυχικά αποθέματα μετά το προβάδισμα του Ολυμπιακού στα σετ με 2-1, ο "δικέφαλος" πέρασε για δεύτερη φορά φέτος απ' το Ρέντη, πανηγυρίζοντας την πιο σημαντική, ίσως, φετινή νίκη.
Και αυτό γιατί με το 2-0 στη σειρά των τελικών της Volleyleague η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη βρίσκεται μια νίκη μακριά απ' την κατάκτηση του τίτλου, που θα συμπληρώσει το νταμπλ μετά και το Κύπελλο που πανηγύρισε κόντρα στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, θα την διεκδικήσει στο κλειστό της Πυλαίας, μπροστά στον κόσμο του, στο ματς που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (29/4) στις 20.00.
Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε άψογα το "μούδιασμα" του Ολυμπιακού στην αρχή του ματς. Οι "ερυθρόλευκοι" τα βρήκαν σκούρα μπροστά στο ισχυρό μπλοκ και την καλή υποδοχή του "δικέφαλου", ενώ ο Χιμένεζ ήταν αποτελεσματικός στην επίθεση, με τη διαφορά να φτάνει στο +7 (7-13).
Η άνοδος του Χριστοφιδέλη παρέσυρε τους γηπεδούχους, σε συνδυασμό με τον είσοδο του Τζελάτι που ανανέωσε τις επιθετικές λύσεις, με αποτέλεσμα να μαζέψουν τη διαφορά από 14-20 σε 19-22. Η παντελής έλλειψη μπλοκ όμως και τα λάθη στο σερβίς βρήκαν απέναντί τους τον ισχυρό ΠΑΟΚ που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 με 20-25.
Ο ΠΑΟΚ άρχισε τα εύκολα λάθη στο δεύτερο σετ, με τον Ολυμπιακό αυτή τη φορά να έχει την υπεροχή στο μπλοκ, αλλά και την πίεση απ' το σερβίς που χάλασε την υποδοχή του "δικέφαλου", με τη διαφορά να φτάνει στο +5 (15-10). Ένα επιμέρους 6-1 για τον ΠΑΟΚ έφερε το ματς στο 19-19. Ο Τζελάτι -που είχε περάσει στη θέση του Κόιστρα- με τρεις επιθέσεις και έναν άσο ήταν αυτός που έδωσε "αέρα" στον Ολυμπιακό, με τον Κοκκινάκη να "καθαρίζει" το σετ για το 1-1.
Η πίεση απ' το μπλοκ (6-1 στο τρίτο σετ) ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του τρίτου σετ, με τον Τακουρίδη να δίνει σημαντικές λύσεις και τον Τζελάτι να είναι ανεβασμένος επιθετικά. Ο Χιμένεζ περιορίστηκε αισθητά, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει πλήρως και να φτάνει στο 2-1 στα σετ. Η εικόνα, όμως, άλλαξε πλήρως στο τέταρτο σετ.
Ο Γκόμεζ ανέβηκε, παίρνοντας μάλιστα και τους πρώτους πόντους απ' τη γραμμή του σερβίς, ενώ η είσοδος του Σαφράνοβιτς -που αγωνίζεται επιφυλακτικά, καθώς επανέρχεται από τραυματισμό στον ώμο- βελτίωσε την υποδοχή των γηπεδούχων. Η διαφορά ασφαλείας (17-10) δεν άργησε να δημιουργηθεί, Τζελάτι και Τακουρίδης ήταν αυτοί που αντέδρασαν και πάλι για τον Ολυμπιακό, όμως ο Γκόμεζ ήταν ασταμάτητος και με τη βοήθεια του Ρανγκέλ έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ, για την τρομερή ανατροπή.
Εκεί ο ΠΑΟΚ δεν είχε αντίπαλο. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη μπήκε δυνατά και με την ψυχολογία να είναι πλέον υπέρ της πήρε άμεσα διαφορά ασφαλείας. Με τον Κουρνέτα στο σερβίς και ισχυρό μπλοκ έκανε το 5-0, ενώ η διαφορά έφτασε στο 4-10, με τον Ολυμπιακό να αδυνατεί να βρει απαντήσεις.
Πηγή sport-fm.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!