Δευτέρα 27 Απριλίου 2015


Η νέα κυβέρνηση με το νομοσχέδιο «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση-Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» (το Αποκατάσταση Αδικιών μάλλον για ξεκάρφωμα μπήκε στον τίτλο), αποφασίζει και διατάζει την επαναφορά, με το ζόρι ("αυτοδικαίως"), στη (νέα!) δημοτική αστυνομία 450 περίπου μόνιμων πρώην υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας που εξαιρέθηκαν από την διαθεσιμότητα και έμειναν σε άλλες υπηρεσίες των δήμων στα πλαίσια της κινητικότητας (οι μισοί με κοινωνικά κριτήρια και οι άλλοι με μεταπτυχιακά ή/και διδακτορικά, σύμφωνα με σχετικό νόμο). 


Οι υπάλληλοι αυτοί καλύπτουν ανάγκες σε καίρια πόστα των δήμων, οι οποίοι στενάζουν γενικά από προσωπικό υψηλών τυπικών και ουσιαστικών προσόντων. Ο κ. Κατρούγκαλος λόγω των αντιδράσεων που προέκυψαν από τους ανωτέρω υπαλλήλους, αλλά και τους δημάρχους, δήλωσε στις 9/4/15 στη βουλή ότι η επιστροφή των συγκεκριμένων υπαλλήλων θα γίνει τελικά εθελοντικά (σσ. δείτε το video παρακάτω), γιατί έτσι είναι το σωστό και το δίκαιο. Παρόμοιες διαβεβαιώσεις έδιναν και άλλα στελέχη του σύριζα. Χτες όμως το βράδυ (σσ. Παρασκευή 24/4, δείτε εδώ) ανέβηκε (στα μουλωχτά για να αποφύγουν προφανώς αντιδράσεις) στην ιστοσελίδα της βουλής το τελικό κείμενο όπου παραμένει στο νομοσχέδιο η βίαιη και υποχρεωτική επιστροφή των υπαλλήλων! 

Γνωστός βουλευτής του σύριζα στη Θεσσαλονίκη (και ¨εργατοπατέρας¨, και επί πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος στο δήμο, και υποστηρικτής των προκλητικών νομιμοποιήσεων συμβασιούχων στο δήμο όταν ο σύριζα ήταν αντιπολίτευση), σε τηλεφωνική επικοινωνία με εξαιρεθέντες υπαλλήλους, αδιαφορώντας για τη νέα αναστάτωση στη ζωή των υπαλλήλων μετά από 19 μήνες, είπε απλά ότι αυτά συμβαίνουν, τι να κάνουμε! Ω καιροί, ώ ήθη! ¨πρώτη φορά αριστερά¨ καταργούμε θέσεις υπαλλήλων και τους μεταφέρουμε αναγκαστικά όπου γουστάρουμε! 

Για πρώτη φορά, πολύ γρήγορα έμαθαν να αποφασίζουν αυταρχικά και να διατάζουν. Ερασιτέχνες οι προηγούμενοι οι μνημονιακοί, ας πάρουν μαθήματα από τους προοδευτικούς αριστερούς!


Δείτε το video της ανακοίνωσης του Αναπλ. Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γ. Κατρούγκαλου, για τη μετατροπή της αυτοδίκαιης (υποχρεωτικής) μετάταξης των εξαιρεθέντων της διαθεσιμότητας Δημοτικών Αστυνομικών στη (νέα) Δημοτική Αστυνομία, σε εθελοντική (1η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής-9/4/2015). 

video


Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!