Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Η μεξικανή υπεραιωνόβια είχε 161 απογόνους.
Σε ηλικία 127 ετών απεβίωσε μια γυναίκα σε επαρχία του δυτικού Μεξικού όπως επιβεβαίωσε κυβερνητική υπηρεσία η οποία επαλήθευσε και την ηλικία της γηραιάς αυτής μεξικανής. Η Λεάντρα Μπερέσα γεννήθηκε στα βόρεια σύνορα της πολιτείας Ταμαουλίπας στις 31 Αυγούστου του 1887 και πέθανε το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι της, στην πόλη Ζαποπάν στην δυτική πολιτεία Γιαλίσκο.

Η Μπερέσα δεν έχει συμπεριληφθεί στις λίστες των πιο ηλικιωμένων στον κόσμο επειδή δεν είχε επίσημα έγγραφα, όπως επιβεβαίωσαν οι κυβερνητικές υπηρεσίες του Μεξικού. Η αιτία του θανάτου της δεν έγινε γνωστή, όμως ο εγγονός της, ένας 70χρονος άντρας, είπε ότι απλά σταμάτησε να αναπνέει, έχοντας αναπτύξει προβλήματα στους πνεύμονες της πριν από λίγους μήνες.

«Συνήθιζε να μου διηγείται ιστορίες από την Μεξικανική Επανάσταση, η οποία ξεκίνησε το 1910. Έφτιαχνε τορτίγιας για τους στρατιώτες και είχε συναντήσει τον Πάντσο Βίγια (επικεφαλής στρατηγός της Στρατιάς του Βορρά)». δήλωσε ο  εγγονός της Μπερέσα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής του μητροπολιτικού κέντρου για τους ηλικιωμένους στην πόλη όπου πέθανε η 127 ετών γυναίκα,  η Μπεράσα είχε πέντε παιδιά, που είχαν όλα πεθάνει μέχρι το 2011 ενώ κατά την διάρκεια του μακρού βίου της είχε αποκτήσει 161 απογόνους.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!