Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015


Παραδοσιακά η απιστία θεωρείται ένα μεγάλο ταμπού, αλλά ο συνδυασμός της  ανόδου των ιστοσελίδων που προτείνουν εξωσυζυγικές περιπέτειες και της πιο ανοιχτόμυαλης στάσης της κοινωνίας απέναντι στο σεξ, έδωσε στους απίστους την ευκαιρία να μην νιώθουν τύψεις.
Η ιστοσελίδα The Richest ανέλυσε τα δεδομένα που της παρείχαν οι διάφορες ιστοσελίδες και η εταιρεία προφυλακτικών Durex και παρουσιάζει τον χάρτη με τους πιο απίστους λαού του κόσμου.  Χαρακτηριστικό της έρευνας είναι ότι οι Ευρωπαίοι καταλαμβάνουν τις εννέα από τις δέκα θέσεις της βαθμολογίας, με μια ασιατική χώρα να τους κλέβει την πρωτιά.
1. Ταϊλάνδη με 56% απίστων
Το 56% των Ταϊλανδών παραδέχεται ανερυθρίαστα ότι απάτα τον σύντροφό του. Βέβαια , υπάρχουν και οι παραδόσεις της ανεπίσημης συζύγου αλλά και του κικ, μις παροσης που επιτρέπει στους νέους να περνούν χρόνο με φίλους του αντίθετου φύλου, χωρίς να υπάρχει πάντα σεξουαλική επαφή. Τέλος, παραμένουν υψηλή τα ποσοστά του αγοραίου έρωτα που δίνουν την ευκαιρία στους άντρες να απατήσουν τις γυναίκες τους σε σαλόνια μασάζ, ιδιωτικές λέσχες και οίκους ανοχής.
2. Δανία με 46% απίστων
Η σκανδιναβική χώρα  έχει πάντα καλές επιδόσεις στις αξιολογήσεις που κρίνουν την ευτυχία των πολιτών της, αλλά φαίνεται επίσης ότι κατέχει και υψηλή θέση σε ότι αφορά την μοιχεία. Η σεξουαλική δραστηριότητα των κατοίκων της πρωτεύουσας Κοπεγχάγης ανεβάζει τον μέσο όρο της απιστίας καθώς ένας στους δύο άντρες παραδέχεται ότι απάτα την σύντροφο του.
3. Ιταλία με 45% απίστων
Η χώρα που γέννησε τον διάσημο εραστή Καζανόβα δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την λίστα, χωρίς να ξεχνάμε τον πρώην πρωθυπουργό Σί8λβι Μπερλουσκόνι και τα περίφημα Μπούνγκα Μπόυνγκα πάρτι του. Ωστόσο, η απιστία δεν φαίνεται να βλάπτει τις συζυγικές σχέσεις καθώς η Ιταλία έχει το μικρότερο ποσοστό διαζυγίων στον κόσμο.
4. Γερμανία με ποσοστό 45% απίστων 
Μπορεί οι Γερμανοί να δίνουν την εικόνα ενός πειθαρχημένου λαού αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι είναι πιο διακριτικοί όσον αφορά τις εξωσυζυγικές τους σχέσεις από ότι οι Γάλλοι και οι Ισπανοί.
5. Γαλλία με ποσοστό 43% απίστων
Σε μια χώρα που έχει αναγάγει το φλερτ σε τέχνη, είναι λογικό οι άντρες να απατούν τις συντρόφους τους. Μάλιστα θεωρούν ότι οι παράνομες σχέσεις είναι ηθικά αποδεκτές και λίγοι άντρες μετανιώνουν για τις παράνομες περιπέτειες τους. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν,  το γεγονός ότι η δημοτικότητα του προέδρου Ολάντ ανέβηκε μετά την αποκάλυψη της εξωσυζυγικής του σχέσης.
6. Νορβηγία με 41% απίστων
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Βικτόρια Μίλαν, η οποία παρέχει άλλοθι σε άπιστους και άπιστες, οι Νορβηγοί δείχνουν λιγότερη διάθεση για παράνομη σχέση τις κρύες μέρες του χειμώνα αλλά η διάθεση τους για μικρές ερωτικές περιπέτειες ανθίζει με τις πρώτες μέρες της άνοιξης.
7. Βέλγιο με 40% απίστων
Στο βασίλειο του Βελγίου, η ιστοσελίδα για ραντεβού παντρεμένων Gleeden αριθμεί 1.1 εκατομμύρια μέλη, γεγονός που αποδεικνύει πως η απιστία δεν αποτελεί πλέον ταμπού. Ο τρόπος σκέψης των Βέλγων είναι πολύ απλός : «Ο/η σύζυγός σου σε άπατα; Κάνε το ίδιο ή χώρισε».
8. Ισπανία με 39% απίστων
Για ένα λαό που είναι γνωστός για το φλογερό του ταμπεραμέντο και το πάθος του, η όγδοη θέση στην κατάταξη μπορεί να αποτελεί έκπληξη. Ωστόσο, η μεγάλη επιρροή της καθολικής εκκλησίας στην κοινωνία επηρεάζει τους Ισπανούς που θεωρούν την απιστία ως ένα μεγάλο ταμπού.
9. Ηνωμένο Βασίλειο με 36% απίστων
Αν και οι Βρετανοί δεν φημίζονται για το πάθος τους, στην χώρα έχουν ανθίσει οι ιστοσελίδες που προωθούν τις εξωσυζυγικές σχέσεις. Τουλάχιστον 1 εκατομμύριο Βρετανοί έχουν γραφτεί σε ιστοσελίδες και δείχνουν την διάθεση να απατήσουν τους συντρόφους τους.
10. Φιλανδία με 36%
Σαν γνήσιοι Σκανδιναβοί, οι Φιλανδοί έχουν μια ενδιαφέρουσα άποψη σε ότι αφορά την απιστία. Εχουν φανερές «παράλληλες» σχέσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται συγκαταβατικά από την κοινωνία. Πρόσφατα, μια έρευνα απέδειξε ότι ένας στους 5 παντρεμένους είχε παράλληλη σχέση με τουλάχιστον δέκα γυναίκες .
Πηγή: iefimerida.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!