Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015


Τράπεζες στη Ρωσία, στις ΗΠΑ στην Ιαπωνία και στην Ευρώπη έπεσαν θύματα μίας εκ των μεγαλυτέρων ηλεκτρονικών ληστειών στα χρονικά.
Όπως αναφέρει έκθεση που παρείχε η Kaspersky Labs στους New York Times, περισσότερες από εκατό τράπεζες σε τριάντα χώρες ληστεύτηκαν, με τη λεία να ξεπερνά τα 300 εκατ. δολάρια.
Ο Chris Doggett της Kaspersky Labs δήλωσε στους New York Times ότι πρόκειται για μία από τις περισσότερο προσεγμένες επιθέσεις, κυρίως λόγω των μεθόδων τις οποίες ακολούθησαν οι ηλεκτρονικοί εγκληματίες προκειμένου να μην αποκαλυφθούν.
Η επίθεση έλαβε χώρα σε βάθος χρόνου. Οι εγκληματίες εγκατέστησαν software παρακολούθησης στους τραπεζικούς υπολογιστές προκειμένου να παρατηρήσουν και να καταγράψουν τις καθημερινές τακτικές.
Στη συνέχεια, μιμούμενοι τις πράξεις των υπαλλήλων, κατάφεραν να κάνουν μεταφορές μεγάλων ποσών, κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση σε επιχειρηματικό επίπεδο.
Οι καταθέσεις έγιναν σε εικονικούς λογαριασμούς που είχαν ανοιχθεί προηγουμένως. Ένας πελάτης της Kaspersky Labs ανέφερε απώλειες ύψους 7,3 εκατ. δολαρίων.
Οι περισσότερες τράπεζες-θύματα εντοπίζονται στη Ρωσία. Ο οργανισμός FS-ISAC [Financial Services Information Sharing and Analysis Center] στις ΗΠΑ, αναφέρει ότι ο τραπεζικός τομέας έχει ενημερωθεί για ληστεία. Όχι όμως και οι πελάτες.
Πηγή: gr.pcmag.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!