Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015


Οι περισσότεροι σκέφτονται πως η τεχνολογία διευκολύνει τη ζωή μας, δεν είχατε όμως σκεφτεί πως το κινητό σας μπορεί να σας σκοτώσει. Η βιομηχανία αυξάνει το επίπεδο της οικονομίας, αλλά την ίδια στιγμή είναι ο λόγος για τον οποίο δε μπορείτε να πιείτε καθαρό νερό.
Δείτε πως ο σύγχρονος κόσμος δεν είναι όσο «αθώος» όσο νομίζουμε.
Οι ενοχές σκοτώνουν
 

Κάθε Ιανουάριο οι άνθρωποι κάνουν τον προσωπικό τους απολογισμό. Βλέπουν τι λάθη έκαναν και προσπαθούν να μη τα επαναλάβουν στο μέλλον. Οι μήνες περνούν, αλλά τα resolutions δεν πραγματοποιούνται. Είναι εκείνη η στιγμή που τα άτομα αρχίζουν να νιώθουν ενοχές. Ενώ, λοιπόν, μια μικρή δόση «ενοχής» μπορεί να μας δώσει κίνητρο για να μην κάνουμε ξανά το ίδιο λάθος στο μέλλον, οι υπερβολικές ενοχές έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Το να πιστεύει κάποιος πως κάνει συνεχώς λάθος και να νιώθει ενοχές μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ανοσοποιητικό του σύστημα. Έρευνες έδειξαν πως οι άνθρωποι που νιώθουν ένοχοι για τις αγαπημένες τους δραστηριότητες έχουν μειωμένα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α και αντισώματα στο σάλιο τους. Αν, λοιπόν, σας αρέσει να κάθεστε τις Κυριακές στο καναπέ σας και να τρώτε πίτσα βλέποντας ταινία σκεφτείτε πριν το σταματήσετε.
Υπερβολικά φώτα
 

Σύμφωνα με τους αστροναύτες, η πλειοψηφία των Αμερικανών κάτω των 40 δεν έχουν βιώσει ποτέ το «απόλυτο σκοτάδι». Ακόμα και μέσα στα σπίτια μας υπάρχουν μικρά φώτα που είναι διαρκώς αναμμένα. Αρκεί να σκεφτείτε το πράσινο λαμπάκι των ηλεκτρικών συσκευών. Μια κατάσταση που δε μπορεί να διαχειριστεί ο ανθρώπινος οργανισμός, ο οποίος είναι έτσι «κωδικοποιημένος» ώστε να περνάει από τη σφαίρα του φωτός στη σφαίρα του σκοταδιού. Η υπερβολική δόση φωτισμού είναι συνδεδεμένη με ένα αριθμό προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων του αυξημένου κίνδυνου εμφάνισης διαβήτη, παχυσαρκίας, κατάθλιψης, καρκίνου του προστάτη και καρκίνου του μαστού.
Υπερβολική Δόση Ζάχαρης
 

Ο ανθρώπινος οργανισμός λαμβάνει την απαραίτητη ζάχαρη από τα φρούτα και τα δημητριακά, αλλά λίγοι μόνο  σταματούν εκεί. Σκεφτείτε απλά: καφέδες με ζάχαρη, ψωμί και άλλα προϊόντα βρίσκονται στη διατροφή των περισσότερων από εμάς. Το γεγονός πως η ζάχαρη κάνει κακό, είναι γνωστό. Πόσο κακό όμως; Σύμφωνα με έρευνες η υπερβολική δόση ζάχαρης συνδέεται με προβλήματα χοληστερόλης, διαβήτη, παχυσαρκίας, πρόωρης γήρανσης του δέρματος, άνοιας, εγκεφαλικής βλάβης, κακού μεταβολισμού και ηπατικής βλάβης, ακόμα και τροποποίηση του DNA.
Κλιματική αλλαγή
 

Οι κλιματικές αλλαγές έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο πάνω μας. Όσο το νερό γίνεται πιο ζεστό, τα τοξικά απόβλητα, που ευθύνονται για διάφορες αρρώστιες μέχρι και θάνατο, αυξάνονται διαρκώς. Ενώ όσο η Γη γίνεται ξηρότερη, περισσότερη σκόνη θα διοχετεύεται στον ωκεανό, ενισχύοντας την ανάπτυξη των επικίνδυνων βακτηρίων.
Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τις προβλέψεις
(Πηγή: Fortunegreece.com)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!