Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015



Ένας νεαρός πολίτης της Ουρουγουάης, ο οποίος έκανε οτοστόπ για να επιστρέψει στο σπίτι από τη δουλειά του την προηγούμενη εβδομάδα, με έκπληξη διαπίστωσε ότι συνοδηγός στο όχημα που σταμάτησε για να τον παραλάβει ήταν ο… πρόεδρος της χώρας, Χοσέ Μουχίκα.
Όπως δήλωσε ο Ζεράλντ Ακόστα, ο οποίος δουλεύει σε εργοστάσιο παραγωγής χαρτιού, στην τοπική εφημερίδα «El Observardor», περπατούσε από το Μόντες ντελ Πλάτα προς την πόλη Χουάν Λακάζ, στη νοτιοδυτική Ουρουγουάη, και κανένα από τα 25 με 30 αυτοκίνητα που πέρασαν από το σημείο δεν σταμάτησε.
Λίγο αργότερα, ένα φορτηγάκι με κρατικές πινακίδες έκανε στην άκρη, με την οδηγό του να τον ρωτάει προς τα πού κατευθύνεται και να του λέει ότι μπορούν να τον μεταφέρουν μέχρι την Αντσορένα.

TWITTER/EL OBSERVADOR
Oδηγός του αυτοκινήτου ήταν η Λουσία Τοπολάνκσι, γερουσιαστής και σύζυγος του προέδρου της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού, ενώ μαζί τους βρισκόταν και το σκυλί τους.
Σύντομα ο νεαρός άνδρας διαπίστωσε ότι οδηγός του αυτοκινήτου ήταν η Λουσία Τοπολάνκσι, γερουσιαστής και σύζυγος του προέδρου της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού, ενώ μαζί τους βρισκόταν και το σκυλί τους.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω», δήλωσε έκπληκτος ο Ακόστα, ευχαριστώντας το προεδρικό ζεύγος για τη βοήθειά του, αλλά και για το γεγονός πως ήταν ιδιαίτερα φιλικό απέναντί του.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μέχρι την Αντσορένα, όπου κατοικεί το προεδρικό ζεύγος, ο νεαρός Ουρουγουανός κατάφερε να τους απαθανατίσει με το κινητό του τηλέφωνο, για να δημοσιεύσει λίγες ώρες αργότερα τη φωτογραφία σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Χοσέ Μουχίκα είναι γνωστός για την απλή ζωή του, καθώς παρά το αξίωμά του, συνεχίζει να κατοικεί σε ένα αγρόκτημα, ενώ έχει για αυτοκίνητο έναν παλιό «σκαραβαίο».
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ουρουγουάης πριν από λίγους μήνες αρνήθηκε την δελεαστική προσφορά ενός εμίρη, ο οποίος προσέφερε ένα εκατομμύριο δολάρια για να αγοράσει το Volkswagen Beetle του 1987.
«Δεν θα το πουλάγαμε ποτέ. Θα ήταν προσβολή για όλους εκείνους τους φίλους μας που μάζεψαν χρήματα για να μας το αγοράσουν», εξήγησε ο 79χρονος Μουχίκα, ο οποίος δίνει το μεγαλύτερο μέρος του μισθού του σε προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.
Η θητεία του Μουχίκα, που ο διεθνής Τύπος αποκαλεί «τον πιο φτωχό και ταπεινό πρόεδρο του κόσμου», άρχισε το 2010.
naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!