Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 50 τραυματίστηκαν σήμερα σε μια διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας δύο κοριτσιών βομβιστριών-καμικάζι, μέσα σε μια αγορά κινητών τηλεφώνων στην πολιτεία Κάνο, στη βόρεια Νιγηρία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Ένα μικρό λεωφορείο που μετέφερε γυναίκες έφτασε στην αγορά Farm Center GSM, στο οποίο επέβαιναν και δύο κορίτσια ηλικίας περίπου 11 και 18 ετών, φορώντας μαντίλα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας, Μούσα Μαγκάτζι Μάτζια.

«Το ένα κορίτσι μπήκε στην αγορά, το άλλο κορίτσι έμεινε έξω και στη συνέχεια πυροδότησαν τα εκρηκτικά. Τα θύματα της επίθεσης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», τόνισε ο Μάτζια, προσθέτοντας ότι «15 άτομα σκοτώθηκαν από την επίθεση», «χωρίς να υπολογίζονται οι κοπέλες-καμικάζι». Στην επίθεση τραυματίστηκαν 53 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων ελαφρά, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας Μουχάμεντ Κατσίνα δήλωσε ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν περί στις 16:00 (τοπική ώρα, 18:00 ώρα Ελλάδας).

Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στέλνει συχνά κορίτσια που είχε απαγάγει να διαπράττουν τέτοιες επιθέσεις.

Την Τρίτη, τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, σε μια βομβιστική επίθεση σε μια αγορά στην πόλη Γιόλα, σε μια λαχαναγορά, πλάι στον κεντρικό δρόμο στην πόλη Τζιμέτα.

http://www.enikos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!