Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Μιχάλης Μισούνοφ, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περυσινό Οκτώβριο, διότι κατείχε πάνω από 1,5 κιλό επεξεργασμένης κάνναβης. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Εφετείου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν, ενόψει επικείμενου αστυνομικού ελέγχου, ο 51 ετών πρώην άσος του 'Αρη πέταξε στο έδαφος σακούλα με δύο γυάλινα βάζα τα οποία περιείχαν κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή σοκολάτας, συνολικού βάρος 1.655 γραμμαρίων, ενώ στη συνέχεια επιχείρησε μάταια να διαφύγει. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του κατασχέθηκαν -ακόμη- ένα σκοπευτικό εξάρτημα όπλου και 13 λαθραία πακέτα τσιγάρα.

Δικαιολογώντας την κατοχή των ναρκωτικών, ο Μ. Μισούνοφ -απολογούμενος στο δικαστήριο- είπε ότι του τα είχε δώσει ένας γνωστός του από την ΠΓΔΜ ως «εγγύηση» για οφειλή ύψους 2.000 ευρώ από προηγούμενη παραγγελία αφορολόγητων τσιγάρων.

Η παραπάνω υπόθεση προστίθεται στο πλούσιο ποινικό του «παλμαρέ», το οποίο, κατά την τελευταία 10ετία, περιλαμβάνει άλλες δύο καταδίκες, η πρώτη για συμμετοχή σε κύκλωμα πλαστογραφίας πιστωτικών καρτών και η δεύτερη για κατοχή δύο εκτοξευτήρων τύπου RPG και μίας ρουκέτας.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του «οπλοστασίου», το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε στον πρώην μπασκετμπολίστα ποινή κάθειρξης 10 ετών και 8 μηνών και αποφάσισε να μην χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, με συνέπεια να πάει στις φυλακές. Ο ίδιος, είχε απολογηθεί τότε ότι τα όπλα βρέθηκαν στην κατοχή του, διότι του τα έδωσε για φύλαξη γνωστός του, το όνομα του οποίου ενεπλάκη αργότερα σε μαφιόζικη εκτέλεση «μπράβου» της νύχτας.

Ύστερα από δύο χρόνια κράτησης, ο Μισούνοφ πέτυχε την αποφυλάκισή του, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Θεσσαλονίκης, έκανε -υπό όρους- δεκτό το αίτημα διακοπής έκτισης της παραπάνω ποινής. Έκτοτε ήταν ελεύθερος μέχρι τον Οκτώβριο του περυσινού έτους οπότε συνελήφθη εκ νέου και προφυλακίστηκε για την υπόθεση των ναρκωτικών.

http://www.enikos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!