Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015


Η ονομασία «ινδιάνικο καλοκαίρι» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Πενσυλβανία στα τέλη του 18ου αιώνα, ενώ το 1798 έγινε γνωστή στη Νέα Υόρκη και στην Αγγλία.
Το ινδιάνικο καλοκαίρι εμφανίζεται προς το τέλος του φθινοπώρου (συνήθως από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα τέλη Νοεμβρίου) και χαρακτηρίζεται από ηλιόλουστες και θερμές ημέρες.
Σύμφωνα με τον ιστορικό Daniel J. Boorstin, συγγραφέα του βιβλίου «The Colonial Experience», η θερμή αυτή περίοδος πήρε την ονομασία της από την παραδοσιακή περίοδο κατά την οποία οι Ινδιάνοι της Αμερικής συγκέντρωναν τη σπορά τους.
Ήταν η εποχή που οι Ευρωπαίοι κατακτητές σταματούσαν τις επιδρομές εναντίον των Ινδιάνων, αλλά και η εποχή που σηματοδοτούσε το τέλος της καρποφορίας και το ξεκίνημα της προετοιμασίας της γης να δεχτεί τους νέους σπόρους.

Η ηλιόλουστη φθινοπωρινή όαση μπορεί να παραμείνει για μερικές ημέρες ή για ολόκληρες εβδομάδες, ενώ οι ημερομηνίες που εμφανίζεται δεν είναι σταθερές καθώς στην Μινεσότα των ΗΠΑ καταφθάνει στις αρχές Οκτωβρίου ενώ στο Λονδίνο στα τέλη του μήνα. Στο Παρίσι η έλευση του ινδιάνικου καλοκαιριού αποτελεί πραγματική γιορτή, με τους Παριζιάνους να κατακλύζουν τα πάρκα για picnik και ηλιοθεραπεία με χαρούμενη διάθεση και αισιοδοξία.
Για όσο διαρκούν οι ζεστές ημέρες του φθινοπώρου, θυμίζουν με νοσταλγία το καλοκαίρι που έφυγε και οπλίζουν με αισιοδοξία την διάθεσή μας για τον κρύο χειμώνα που έρχεται.
echoes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!