Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

volkswagen-gyalia-augmented-reality
H Volkswagen εξοπλίζει τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο του Wolfsburg με γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας μετά από ένα πιλοτικό πρόγραμμα δοκιμών. 
Οι εργαζόμενοι στο τμήμα logistics του εργοστασίου της Volskwagen θα μπορούν να δουν στα γυαλιά που φορούν διάφορες πληροφορίες όπως είναι ο κωδικός αριθμός ενός ανταλλακτικού και στοιχεία ως προς τη θέση αποθήκευσης ενός κομματιού για τη διευκόλυνση της εργασίας τους.
Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να είναι σίγουροι για το εάν το αντικείμενο που έχουν στο χέρι τους είναι όντως το ανταλλακτικό που χρειάζονται. Μάλιστα, μία κάμερα στα έξυπνα γυαλιά τους μπορεί να λειτουργήσει ως barcode scanner, προκειμένου να γίνεται η ασφαλής αναγνώριση ενός αντικειμένου.
Ο σκοπός της Volkswagen είναι οι εργαζόμενοι στο Wolfsburg να έχουν ανά πάσα στιγμή ελεύθερα τα χέρια τους, κάτι που είναι απαραίτητο για όσους βρίσκονται στη γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων.
Αυτή τη στιγμή, τα ειδικά γυαλιά τα έχουν προμηθευτεί 30 εργαζόμενοι σε ένα τμήμα, αλλά ο στόχος της Volkswagen είναι να επεκταθεί η χρήση τους και σε άλλα τμήματα του εργοστασίου και αργότερα και σε άλλες παραγωγικές της μονάδες. Προτού να εγκριθεί η χρήση τους είχε παρέλθει ένα χρονικό διάστημα δοκιμών που διήρκησε τρεις μήνες περίπου.
pestaola.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!