Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015


Την επίτευξη πρωτοφανούς πυκνότητας αποθήκευσης στον χώρο, με έναν σκληρό δίσκο ο οποίος προσφέρει χωρητικότητα μέχρι 2 terabytes σε ένα «πακέτο» πάχους μόλις επτά χιλιοστών, ανακοίνωσε ότι πέτυχε η Seagate.

Toεπίτευγμα αυτό θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό επειδή θα παρέχει τη δυνατότητα σχεδιασμού ενός μεγάλου εύρους νέων φορητών ηλεκτρονικών συσκευών, με βασικά χαρακτηριστικά τις μικρές διαστάσεις και το χαμηλό βάρος, αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας και το χαμηλό κόστος.

Όπως εξήγησε ο Μαρκ Ρε, chief technology officer της Seagate, πρόκειται για μια σημαντική πρωτιά των μηχανικών της εταιρείας, οι οποίοι ήταν σε θέση να αυξήσουν την πυκνότητα χώρου στο 1 TB ανά «πιάτο», σε κλίμακα/ παράγοντα μορφής 2,5 ιντσών, κάτι που θα δώσει στους κατασκευαστές ιδιαίτερη ευελιξία σχεδιασμού.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει την τεχνολογία αυτή πραγματικό «game changer», παρέχοντας τέσσερις φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα από ένα 0,25TB SSD, σε σημαντικά μικρότερο κόστος.

Το νέο drive ζυγίζει μόλις 90 γραμμάρια και είναι 25% πιο ελαφρύ από την προηγούμενη γενιά σκληρών δίσκων της εταιρείας.

Με χωρητικότητα που αγγίζει τα 2ΤΒ, ένα τέτοιο drive μπορεί να αποθηκεύσει πάνω από 500.000 τραγούδια, 320.000 φωτογραφίες, 240 ώρες high definition video ή 26 ώρες ultra high definition υλικού.

Η εταιρεία δουλεύει επίσης και πάνω σε ένα υβριδικό format, που θα συνδυάζει NAND flash με τους proprietary learning αλγορίθμους της Seagate για την παροχή ανώτερων επιδόσεων σε χαμηλότερο κόστος σε σχέση με υπάρχοντα solid state drives.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!