Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015


O Facebook ιός είναι ένα επικίνδυνο παράσιτο του υπολογιστή, το οποίο μολύνει τα συστήματα όταν επισκέπτονται αυτό το κοινωνικό δίκτυο. Από τη στιγμή που εισέλθει στο εσωτερικό, βοηθά τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να hackάρουν το λογαριασμό στο Facebook και εξαπλώνεται με τον ίδιο ιό στις επαφές του θύματος. Εκτός αυτού, επίσης συχνά χρησιμοποιείται για να υποκλέψει ευαίσθητες πληροφορίες από τους υπολογιστές, για αυτό προσέξτε ότι μπορεί να χάσετε τραπεζικά δεδομένα, κωδικούς πρόσβασης και άλλες σημαντικές πληροφορίες, όταν έχετε αυτή την απειλή στον Η/Υ σας. Σαφώς, ο Facebook ιός είναι ένα καταστροφικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για κακόβουλους σκοπούς μόνο. Αν θέλετε να ξέρετε πώς διανέμεται, συνεχίστε να διαβάζετε ..
ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ FACEBOOK;
Κυρίως, ο Facebook ιός διανέμεται μέσω πλαστών μηνυμάτων που είναι γεμάτα με κακόβουλες συνδέσεις. Τα μηνύματα αυτά έχουν σχεδιαστεί είναι πραγματικά δύσκολο να ξεχωρίσουν, έτσι ώστε θα μπορούσαν να κινήσουν τη φυσική περιέργεια για τους ανθρώπους και να κάνουν κλικ σε ένα σύνδεσμο. Μόλις κάνετε κλικ σε μια τέτοια σύνδεση, δούρειος ίππος (trojan horse) μολύνει το σύστημά σας και ξεκινά εκεί τη δραστηριότητά της. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί άλλοι τρόποι για το πώς μπορείτε να μολυνθείτε με τον Facebook ιό στο εσωτερικό του υπολογιστή σας: μπορείτε να μολυνθείτε μετά από τη χορήγηση παράνομης ή hacked πρόσβασης της εφαρμογής στο λογαριασμό σας, εγκαθιστώντας έναν ιό στον υπολογιστήπου χρησιμοποιείται για να κλέψει τον κωδικό πρόσβασης του Facebook, ή χρησιμοποιώντας αδύναμους κωδικούς πρόσβασης μπορείτε να αφήσετε κάποιον να hackάρει το λογαριασμό σας στο Facebook με αυτόν τον τρόπο.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ FACEBOOK ΙΟΥ
Facebook Child Porn virus είναι μια επικίνδυνη εφαρμογή, η οποία κυκλοφορεί στο Facebook με τη μορφή των πορνογραφικών βίντεο. Μπορεί να φαίνεται ότι το μήνυμα, που έχει αυτό το βίντεο που επισυνάπτεται, και εστάλη από τον φίλο σας είναι ασφαλές. Ωστόσο, μετά το άνοιγμα αυτού, γίνεται σαφές ότι είναι σχετικό με την παιδική πορνογραφία. Μερικά θύματα αναφέρουν ότι περιέχει μια φράση «Παρακολουθήστε αυτό, αν είστε περίεργοι». Αφού ανοιχτεί, ο ιός συνδέεται αυτόματα στο το λογαριασμό σας στο Facebook και μοιράζεται αυτό το βίντεο με όλους τους φίλους σας στο Facebook.
Facebook Change Color virus είναι μία ύπουλη παραλλαγή του ιού Facebook, η οποία βασίζεται σε ένα μήνυμα προσφέροντας να αλλάξετε το φόντο σας στο κοινωνικό δίκτυο σε ροζ, κόκκινο, μαύρο ή άλλο χρώμα. Ακριβώς όπως και τα άλλα είδη αυτής της απειλής, μπορεί να έρθει στα εισερχόμενά σας από μία από τις επαφές σας, η οποία έχει επίσης μολυνθεί και εξαπατηθεί από αυτό το μήνυμα απάτης. Τυπικά, περιλαμβάνει ένα κακόβουλο link βοηθώντας τους απατεώνες να οδηγούν με μεγαλύτερη κυκλοφορία σε απευθείας σύνδεση την έρευνα τους. Αν κάνετε κλικ σε αυτό το σύνδεσμο, θα στείλετε αυτό το μήνυμα απάτης σε όλες τις επαφές σας.
Facebook Friend Request virus είναι μια επικίνδυνη απειλή, η οποία στέλνει αιτήματα φιλίας από το λογαριασμό του χρήστη σε άγνωστους ανθρώπους ή, ακόμη χειρότερα, σε αυτούς που έχουν ήδη αποκλειστεί από το χρήστη. Έχει αναφερθεί ότι μερικές φορές ο ιός καταφέρνει να στείλει περισσότερα από 100 αιτήματα και να προσκαλέσει τυχαίους ανθρώπους. Το νόημα της δημιουργίας και χρήσης δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η απειλή αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη έλεγχου των υπολογιστών, το κλείσιμο του anti-virus προγράμματος και παρόμοιες δραστηριότητες.
Facebook Automatic Wall Post virus είναι μια λοίμωξη του κυβερνοχώρου , η οποία έχει δημιουργηθεί για την αύξηση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένους τομείς. Εκτός αυτού, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ασφάλεια του υπολογιστή σας και να προσπαθήσει να κλέψει τα προσωπικά σας στοιχεία. Αυτός ο ιός κάνει τους ανθρώπους να επισκέπτονται την ιστοσελίδα, δείχνοντας ένα παραπλανιτικό μήνυμα, το οποίο υποστηρίζει «το πιο σέξι βίντεο όλων των εποχών» και περιλαμβάνει ένα link που οδηγεί σε άγνωστη ιστοσελίδα. Εκτός αυτού, κάνει αυτόματα μια θέση στον τοίχο σας και μεταδίδεται με αυτό τον τρόπο. Αν δείτε αυτό το μήνυμα, ή κάποιο που μοιάζει να έχει αναρτηθεί από τον φίλο σας, θα πρέπει να το αφαιρέσετε από τον τοίχο σας αμέσως.
Facebook Message virus είναι μια άλλη παραλλαγή του Facebook ιού, η οποία εξαπλώνεται μέσω του παραθύρου συνομιλίας. Αυτός ο ιός pop-ups με ένα μήνυμα, το οποίο φαίνεται σαν να είναι από το φίλο σας και περιλαμβάνει ένα σύνδεσμο που φαίνεται κανονικός σύνδεσμος αναζητησης. Φυσικά, δεν πρέπει ποτέ να κάνετε κλικ σε αυτό το σύνδεσμο επειδή μολύνει υπολογιστές με τον ιό ικανό να απενεργοποιήσει το anti-virus λογισμικό και να κάνει λήψη περαιτέρω malware στο σύστημα. Φυσικά, αν κάνετε κλικ σε ένα σύνδεσμο, αυτός ο ιός θα συνεχίσει να εξαπλώνεται στο λογαριασμό σας στο Facebook.
Invitation Facebook virus είναι ένα διαφορετικό είδος του ιού που έχει εξαπλωθεί στο Facebook για χρόνια. Εξαπλώνεται μέσω ενός e-mail και του πίνακα μηνυμάτων του Facebook, και ανακοινώνει για ένα μεγάλο κίνδυνο για το κοινωνικό δίκτυο. Για να γίνω πιο ακριβής, ανόητα προειδοποιεί για την απειλή του Facebook που έρχεται ως μήνυμα με ένα συνημμένο που ονομάζεται Ιnvitation Facebook και ανοίγει μια ολυμπιακή δάδα και θα λάβει ολόκληρο το σκληρό δίσκο C του υπολογιστή σας. Ωστόσο, οι ειδικοί ασφαλείας μας έχουν αποκαλύψει ότι αυτό το μήνυμα περιλαμβάνει Δούρειος Ίππος (trojan horse) και άλλους τύπους ιών. Θα πρέπει να αφαιρέσετε αυτή την επιστολή απάτη μόλις την παραλάβετε.
ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ FACEBOOK;
Αν θέλετε να αποφύγετε Facebook ιό, θα πρέπει να αποφύγετε να κάνετε κλικ σε συνδέσμους που δεν είναι νόμιμοι. Εάν δεν περιμένετε ένα μήνυμα από το φίλο σας, θα πρέπει να το αγνοήσετε απλά ή στείλτε του / της ένα μήνυμα πρώτοι και να ρωτήστε αν αυτός / αυτή έχει στείλει κάτι για σας. Επιπλέον, αποφύγετε την πρόσβαση σε κάθε παιχνίδι ή άλλο app στο Facebook, διότι μπορεί να είναι hacked από εγκληματίες του κυβερνοχώρου.
Εάν σας έχει εξαπατηθεί από οποιοδήποτε από αυτούς τους τύπους του ιού Facebook, θα πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό σας στο Facebook ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ προκειμένου να αποφευχθεί η κλοπή της ταυτότητάς σας στο μέλλον. Επιπλέον, επικοινωνήστε με τους φίλους σας και  προειδοποιήστε τους ότι ο λογαριασμός σας έχει hackαριστεί. Τέλος, η κατεβάσετε το SpyHunter, ενημερώστε το και να εκτελέστε μια πλήρη σάρωση του συστήματος, ώστε να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι απαλλαγμένος από ιούς.
Πηγή: ioys.gr/facebook-virus
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!