Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015


Τα οφέλη του αχλαδιού στη διατροφή μας μπήκε στο μικροσκόπιο των επιστημόνων και σύμφωνα με μία μελέτη που εκπονήθηκε από το Αυστραλιανό Ερευνητικό Ινστιτούτο ο χυμός από αχλάδια είναι η καλύτερη θεραπεία για όσους παθαίνουν hangover από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.
Όπως επεσήμαναν οι ειδικοί, τόσο ο πονοκέφαλος όσο και η ναυτία και η δυσκολία συγκέντρωσης μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά μόνο με την κατανάλωση χυμού από λιωμένα αχλάδια.
Τα ένζυμα των αχλαδιών έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν την ποσότητα του αλκοόλ στο αίμα και να βοηθούν το άτομο να πολεμά την αδυναμία μνήμης που επιφέρει η υπερκατανάλωση του. Συγχρόνως το άτομο γίνεται πιο ανθεκτικό και μπορεί να αντέξει τόσο τους ήχους όσο και το φως καθώς από την κατανάλωση αλκοόλ γίνεται υπερευαίσθητο και δεν τα αντέχει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αχλάδια που ερευνήθηκαν ανήκουν στην ποικιλία nashi και φύονται στην Ασία.
Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι χρειάζεται να ερευνηθούν κι άλλες ποικιλίες προκειμένου να διαπιστωθεί αν θα αποφέρουν παρόμοια αποτελέσματα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αχλάδια μπορούν να προσφέρουν τα οφέλη τους μόνο αν καταναλωθούν πριν το άτομο πιει αλκοόλ.
axladia-frouta
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!