Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Τρεις Έλληνες προγραμματιστές, δημιούργησαν μια εφαρμογή που αποσκοπεί στο να μας βοηθήσει να αποφύγουμε την ταλαιπωρία μπροστά από τα ATMs.

H εφαρμογή δεν τα κάνει όλα μόνη της. Μας δίνει την «πρώτη ύλη» (διευθύνσεις για ATMs και οδηγίες για να φτάσουμε σε αυτά) και μας καλεί ως χρήστες να συνεργαστούμε. Βρήκατε ΑΤΜ χωρίς ουρά; Κάντε ένα κλικ και βοηθήστε και τον συμπολίτη σας.

Οι τρεις Έλληνες προγραμματιστές που ανέπτυξαν την εφαρμογή είναι ο Δημήτρης Χατζηελευθερίου, ο Χάρης Σπέντζας και ο Χρήστος Κρητικός.

Δημιούργησαν το «Βρες ΑΤΜ», μια εφαρμογή για Android συσκευές, που βρίσκει τα ATM που έχουν απόθεμα και μάλιστα 20εύρα ή 50ευρα. Η εφαρμογή λειτουργεί διαδραστικά, όσο περισσότεροι χρήστες την κατεβάσουν δίνουν πληροφορίες για τα συγκεκριμένα ATM τραπεζών που επισκέπτονται. Υπάρχει επιλογή δηλαδή να αφήσουν το δικό τους feedback ο καθένας με 2 κλικ!

Αν μπείτε σήμερα στο Google Aps για να κατεβάσετε την εφαρμογή, θα διαπιστώσετε ότι παρέχονται οι ακόλουθες υπηρεσίες:

1. Υπολογισμός και εμφάνιση μεγέθους ουράς
2. Ακριβέστερος υπολογισμός της τοποθεσίας όπου βρίσκονται τα ATM
3. Εμφάνιση απόστασης από κάθε ATM

Πώς λειτουργεί 
Μόλις εγκαταστήσετε την εφαρμογή (δεν υπάρχει για Iphone) θα βρείτε μπροστά σας μια λίστα με ATMs. Η ταξινόμηση γίνεται με βάση την απόσταση. Οι κοντονότερες είναι στο πάνω μέρος. Για κάθε ATM ο χρήστης ενημερώνεται για το αν υπάρχουν 50άρικα ή 20άρικα, για την απόσταση, αλλά και για το που βρίσκεται ακριβώς το ATM. Για τη διεύθυνση και την απόσταση, το πώς συγκεντρώνεται η πληροφορία είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς. Το τηλέφωνο γνωρίζει τη θέση που βρίσκεστε και κάνει τους υπολογισμούς. Για το αν το ATM έχει ουρά, 20άρικα ή 50άρικα, η πληροφορία προέρχεται από εμάς τους ίδιους. Δηλαδή, θα μάθετε πόσοι έκαναν χρήση του κάθε ATM, και πότε (το να πήρε κάποιος 20άρικα πριν από 14 ώρες δεν έχει και μεγάλη αξία ως πληροφορία). Αν πάτε και εσείς στο ATM μπορείτε να γίνεται μέλος της παρέας. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι για το συγκεκριμένο ATM να απαντήσετε αν βρήκατε χρήματα (20άρικα, 50άρικα ή τίποτα) και αν έχει ουρά. Να λοιπόν που η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε και εσείς χρήση και φυσικά να είστε ειλικρινείς στις απαντήσεις που θα δώσετε.

Για το αν η εφαρμογή θα σας φανεί χρήσιμη ή όχι, ένας τρόπος υπάρχει να το μάθετε.... η δοκιμή!

http://www.fpress.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!