Τρίτη 9 Ιουνίου 2015


Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της Αγγλίας Σολ Κάμπελ, ο οποίος έχει στραφεί στην πολιτική με το Συντηρητικό Κόμμα, ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του για να διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον στη θέση του δημάρχου του Λονδίνου, τον Μάιο του 2016.
“Θέτω υποψηφιότητα για να κερδίσω”, δήλωσε ο πρώην αμυντικός της Άρσεναλ και της Τότεγχαμ στην εφημερίδα The Sun.
“Φέρνω κάτι καινούριο. Προέρχομαι από την εργατική τάξη, τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα για μένα, όμως εργάσθηκα σκληρά”, υπογράμμισε ο Κάμπελ, ο οποίος γεννήθηκε πριν από 40 χρόνια στο Λονδίνο.

Πριν πάρει το χρίσμα του υποψηφίου των Συντηρητικών, ο Κάμπελ θα πρέπει κατ’ αρχάς να κερδίσει τις προκριματικές εκλογές στους κόλπους του κόμματός του. “Ξέρω ότι δεν είμαι το φαβορί”, δήλωσε. “Όμως όταν βλέπω τους ανθρώπους αυτούς που βρίσκονται στην πολιτική εδώ και 5, 10 ή 15 χρόνια, να κάνουν λάθη, λέω στον εαυτό μου: ‘παιδιά, υποτίθεται πως ήσασταν οι επαγγελματίες!”
Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος εξελέγη και πάλι βουλευτής, είχε ανακοινώσει από καιρό ότι δεν θα διεκδικήσει μια τρίτη θητεία στη δημαρχία του Λονδίνου. Οι Εργατικοί Τέσα Τζόουελ και Σαντίκ Χαν είναι αυτή τη στιγμή τα φαβορί για τη διαδοχή του, ενώ οι Συντηρητικοί δυσκολεύονται να παρουσιάσουν έναν δημοφιλή υποψήφιο.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!