Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015


Το Συμβούλιο του Λονδίνου αποφάσισε να υποβάλλει πρόστιμο σε όλους τους άστεγους που θα συλλαμβάνονται να κοιμούνται κοντά στα τουριστικά αξιοθέατα του Λονδίνου.
Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αυτός είναι ένας τρόπος να διατηρηθούν τα αξιοθέατα του της βρετανικής πρωτεύουσας καθαρά, προκειμένου να υποδεχθούν τους τουρίστες από κάθε γωνιά του κόσμου.
Σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου, είναι ανεπίτρεπτο να κοιμάται κάποιος στον δρόμο και ιδιαίτερα σε τουριστικές τοποθεσίες, έτσι θα υποβάλλονται πρόστιμα που θα ξεκινούν από τις 100 λίρες και θα φτάνουν τις 1.000. Και κάπου εδώ γεννάται το ερώτημα πως θα μπορούν οι άστεγοι να πληρώνουν τα τσουχτερά πρόστιμα, καθώς το συμβούλιο φαίνεται πως δεν σκέφτηκε το προφανές, ότι αν είχαν χρήματα δεν θα χρειαζόταν να κοιμούνται στο δρόμο.
Την απόφαση καταδίκασαν όλα τα φιλανθρωπικά σωματεία και τα ιδρύματα για τη βοήθεια των αστέγων, που απιστούν να αντιμετωπίζονται και αυτοί σαν άνθρωποι και όχι σαν αρρώστια, που κάποιοι θέλουν να κρύψουν από το Λονδίνο.
Τα σωματεία κάνουν εκκλήσεις για αποτελεσματικότερες λύσεις όπως η δημιουργία περισσοτέρων χώρων υποδοχής και ζητούν από τη κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το υπαρκτό πρόβλημα και όχι να το κρύψει “κάτω από το χαλί”.
Παράλληλα, αναφέρουν “Οι άστεγοι είναι μια πολύ ευάλωτη ομάδα ανθρώπων που συχνά δεν ξέρουν που να στραφούν για βοήθεια, δεν μπορούμε να τους γυρίσουμε την πλάτη”.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!